Šapić: Spreman sam da podnesem ostavku ako se utvrdi da je snimak autentičan i ne samo to

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je spreman da podnese ostavku i krivično odgovara.
On je na to spreman ukoliko se, kako kaže, utvrdi da je autentičan snimak na kom se čuje da šef njegovog kabineta nudi nameštanje tendera kompaniji Kentkart.
Na pitanje N1 da li će podneti ostavku, Šapić je rekao "ne samo to" i dodao da bi svi odgovorni trebalo krivično da odgovaraju, ali i oni koji su ih "lažno optužili".
Nakon predstavljanja projekta odvođenja otpadnih voda u opštini Palilula, Šapić je novinarina rekao da svako ko je odgovoran - treba krivično da odgovara i da je "srećan" što će tužilaštvo da se uključi "za sve što se dešavalo za 13 godina".
 
"Insistiraćemo na tome da tužilaštvo utvrdi da li je bilo koruptivnih radnji, namera, pa i oko te navodne afere. I spreman sam krivično da odgovaram", naveo je Šapić.
 
Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužioca u Beogradu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije formiralo je predmet o sastancima šefa Šapićevog kabineta sa predstavnicima Kentkarta i zatražilo dokumentaciju od Uprave grada Beograda u vezi sa zaključenjem ugovora o pružanju usluga sa pomenutom kompanijom, kao i izjašnjenje o načinu na koji je ovaj ugovor dodeljen, odnosno zaključen.
 
Direktor kompanije "Kentkart" Veljko Vlahović izjavio je u utorak da je šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović ponudio predstavnicima te firme da će im namestiti tender za novi posao, ako pristanu na sporazumni raskid ugovora.
  • sramota me je

    12.04.2023 19:59
    opet fali 2 minuta! cccccc
  • Nego

    12.04.2023 19:42
    ima li na snimku koliko ste se hteli ugraditi u ovom "poštenom" biznis dilu za odbranu Bg-a? Jeftino je izaci u javnost sa izjavom "evo dacu ostavku".
  • Tajson

    12.04.2023 19:16
    Kucajte u google
    "Krik.rs Baza imovine politicara Aleksandar Sapic" citajte koliko miliona eura ovaj lik ima na slici i otac u nelegalnim kucama sazidanim na crno bez ikakvog porekla imovine.

    Ali dobre bile 3 crvene za glas sta da se radi volja naroda na izborima se mora postovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.