Grujičić: Pacijenti na listi čekanja na Banjici doći će na red pre 2033.

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić je rekla da će građani sa liste čekanja na operaciju, na beogradskom Institutu "Banjica" doći na red ranije, a ne tek 2033.
"Dogovorili smo se da, čim se završi rekonstrukcija 'Banjice', da ih oslobodimo dežurstava i traumatologije, tako da će oni raditi samo listu čekanja", kazla je ona za RTS.
Prema njenim rečima, nije dobro što oni imaju listu čekanja za reviziju određenih pacijenata koji su operisani na drugim mestima.
"Obećali su da će rešiti listu čekanja, radnim danima kad budu radili. Da li će raditi subotom i nedeljom, kakav će raspored napraviti njihov direktor, to je stvar 'Banjice'", rekla je Grujičićeva.
 
Istakla je da, na primer, u Kragujevcu i Čačku nema lista čekanja za kataraktu i da bi građani, ukoliko se izjasne da žele, mogli tamo da budu operisani.
 
RTS je naveo da su "najveća rak-rana" zdravstvenog sistema Srbije liste čekanja, te da trenutno više od 74.000 građana čeka na neku dijagnostičku proceduru ili operaciju.
 
Primera radi, 2.606. pacijent na listi čekanja Instituta "Banjica" će na red doći tek 2033. godine, ali ministarka tvrdi da će doći ranije.
  • Ja

    14.04.2023 12:21
    Pa zaista sram je bilo! Bez teksta sam..
  • Nakica

    14.04.2023 12:21
    Dobro je. Stizace do 2030, a neki i do 2028. Pa ko prezivi, pricace da je to od NATO bombardovanja.
  • Plaćač poreza

    14.04.2023 12:19
    Čim Vučić proda(pokloni) hidroelektranu "Đerdap" odmah će da se skrate liste čekanja i za dve, dve i po godine biće vam bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija