VIDEO: MUP objavio kako da prepoznate lažnog saobraćajnog policajca

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorilo je danas građane da paze kako ne bi bili žrtve osoba koje se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju.
MUP je u saopšenju ukazao na to da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.
Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.
MUP je pozvao građane ukoliko su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, da to prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.
 
 
Policije je nedavno, kod Gornjeg Milanovca, uhapsila dve osobe osumnjičene da su se lažno prestavljale kao saobraćajni policajci i koristeći kola sa blinkerima zaustavljale i kažnjavale vozače.
  • Mare

    17.04.2023 07:13
    Mene su jednom Djilas i Solak zaustavili, hteli da mi naplate kaznu, ali sam ih odmah prepoznao!
  • Seljak

    16.04.2023 08:14
    (nije iz siriga)
    Ovaj *falš* prođem sa jednu, dve crvene;a ovog sa ZNAČKOM teško (mož bit ZELENA ~stotka)
  • Marko

    15.04.2023 17:52
    VideoDokaz
    Ima na YouTube kanal VideoDokaz na kojem se vidi ponašanje policajaca. Čovek koji je to snimao se izgleda odselio u Australiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija