Grujičić obilazila zdravstvene ustanove na Kosovu, lično će obavestiti Vučića o stanju u bolnicama

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da će država Srbija nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem u srpskim sredina na Kosovu i Metohiji.

Podsetila je na dogovor sa sastanka predsednika Aleksandra Vučića i članova Vlade u Raški u četvrtak da će širom Kosova biti zaposleno još oko 100 zdravstvenih radnika, objavio je Kosovo online.

Grujičić je tokom posete bolnici i Dom zdravlja u Gračanici ocenila da ljudi koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji "zaista čine maksimalno da obezbede svu neophodnu zdravstvenu zaštitu".

"Posebno sam zadovoljna bolnicom u Pasjanu koja je izgrađena. Država Srbija ulaže zaista puno u zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji gde živi naš narod. Prema Briselskom sporazumu, to je takođe naša nadležnost i mi ćemo nastaviti da to radimo", rekla je Grujičić.
 
Ona je dodala da je u Gračanici vidljivo da su prostorije stare i poručila da će "lično obavestiti predsednika Vučića o stanju kakvo je ovde", navodi Kosovo onlajn.
 
"Priča se dugo o novoj bolnici KBC u Gračanici, videćemo šta i kako, gde je zastalo, jer to je odavno planirano", rekla je Grujičić, ističući da je posebno obradovana vešću o šest nedavno rođenih beba u gračaničkom porodilištu.
"Kolege rade i operacije, nije to mali broj, čak i komplikovanih operacija, koje se urade na godišnjem nivou, s obzirom koliko hirurga radi ovde. Veliki je trud, velika je želja da se pomogne narodu, da oseti da je zaštićen. Svi su prvo i osnovno tražili kadrove, manje-više opremljenost", navela je ministarka zdravstva.
 
Ona je prethodno tokom posete bolnici u Pasjanu najavila mogućnost proširenja te ustanove otvaranjem nove hirurške sale.
  • Snorkel

    18.04.2023 00:10
    Zrenjanin
    Mogli bi ministarka zdravlja i vojvođanski premijer Mirović da se sete da u Vojvodini mnoga mesta nemaju ispravnu pijaću vodu u 2023. godini.
  • Лиманац

    16.04.2023 17:58
    Косово и Метохија је Србија.
    Свака част министарки Грујичић на обиласку здравствених установа у јужној покрајини! Изузетно је значајно када је министар у Влади Србије уз наш народ на Косову и Метохији.
  • Zzx

    16.04.2023 07:27
    Jadna tabla
    Ministarka će lično da obavesti vođu o stanju u bolnicama, pa kad ovaj oplete po kineskoj tabli, spasavaj se ko može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.