Veljko boluje od retkog neurodegenerativnog poremećaja, potreban novac za lečenje u inostranstvu

Za nastavak lečenja u inostranstvu jednoipogodišnjeg Veljka Stojkovića koji boluje od retkog neurodegenerativnog poremećaja potrebno je 24.618.000 dinara.

Veljko je rođen redovno iz redovne trudnoće i ima starijeg brata Vasilija. 

Njegova regresija u razvoju kreće nakon šest, sedam meseci starosti i postaje sve vidljivija kroz simptome koji su svi očigledniji. 

Više puta je bio hospitalizovan, urađeni su brojni magneti, skeneri, analize, druga neuro, gastro i genetska ispitivanja u Srbiji i Nemačkoj (u državnim ustanovama u Novom Sadu i Beogradu o trošku fonda i osiguranja a u privatnoj režiji u inostranstvu), međutim bez rezultata. 
 
Svi vodeći stručnjaci kod nas i u Evropi su se složili da se radi o veoma retkoj bolesti, kako se klasifikuje u medicini.
 
Veljkovi roditelji sada su u komunikaciji sa Institutom pri Harvard Univerzitetu u Bostonu, kako bi tamo krenuli sa ispitivanjem RNK. Najveći problem je to što odavno već nema akt gutanja i ishrana se odvija putem sonde u nosu, a planira se i ugradnja sonde direktno u želudac.
Svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu poslati SMS sadržine 1465 na 3030.
 
Novac se može uplatiti na dinarski račun - 160-6000001615093-17, devizni 160-6000001616492-88 ili na neki drugi način preko sajta Fondacije "Budi human".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija