Vesić ponovio staru najavu: Jeftini stanovi možda i za mlade parove, medicinare i profesore

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da bi projekat gradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti mogao da se proširi i na druge ciljne grupe.
Vesić ponovio staru najavu: Jeftini stanovi možda i za mlade parove, medicinare i profesore
Foto: 021.rs
On je rekao da bi jeftine stanove mogli da dobiju i mladi bračni parovi, profesori, medicinski radnici i slično, ali da je to za sada samo na nivou ideje.
"Što se tiče stanova za pripadnike službi bezbednosti, u ovom trenutku se radi na tom projektu, priprema se i jedna izmena zakona. Postoji ideja u vladi da se prave stanovi za druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, lekari, medicinske sestre i tako dalje. To je za sada samo na nivou ideje, a da li ćemo ići dublje u realizaciju tog projekta, to ne mogu sad da vam kažem", rekao je Vesić za Tanjug.
On je dodao da se u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zalažu za izgradnju stanova i za te ciljne grupe, ali da to ne zavisi samo od njegovog ministarstva, već da li će država imati dovoljno sredstva da proširi taj projekat.
 
"Zavisi od toga koliko država ima sredstava i koliko će se na taj način uticati na stambenu izgradnju. Nikada nije dobro da država preuzme vodeću ulogu kada je u pitanju stambena izgradnja, već samo da bude u ovoj meri prisutna, kao što je prisutna sada sa stanovima bezbednosti. Ne može država da bude jedini graditelj i da na taj način utiče na tržište", rekao je Vesić.
 
Podsetimo da ova najava nije prva niti nova, s obzirom da su zvaničnici i ranije pominjali da bi jeftini stanovi mogli biti izgrađeni i za lekare, nastavnike... Međutim, od najava se nikad nije odmaklo, pa su jeftine stanove po ceni od 500 evra po kvadratu dobili samo bezbednjaci. 
  • Дуле

    16.04.2023 23:33
    Опет бенефиције за корумпиране.Радници ни по 200евра за квадрат теоретски немогу доћи до стана.
  • Vesna

    16.04.2023 19:06
    Prvo oduzmite stanove koje ste prodali bezbednjacima,koji su te iste stanove izdali pod zakup Rusima i Ukrajincima,dok oni žive u svojim kućama i stanovima koji se vode na roditelje.Bezbednjačko naselje u Novom Sadu je puno Rusa i Ukrajinaca,a bome viđaju se i narkomani koji su iznajmili stanove kao i dileri.Ne mogu da verujem da su takvim tipovima izdali stanovi policajci i vojna lica.Toliko mladih naučnika, lekara,prosvetnih radnika, trgovaca,zanatlija, radnika koji se muče bez stanova jer nemaju para ni za učešće.Sram vas bilo.Većina vojnih lica,kojima su roditelji kupili stanove,sad su kupili stanove po povlašćenim uslovima i još se hvale time. Policajci su kupovali po dva,tri stana,jer su u policiji zaposleni muž,žena i dete.To mi je pričao čovek iz policije i rekao mi je da je takvih dosta.Ma sram vas bilo.
  • predrag

    16.04.2023 17:30
    O cemu se radi ?
    Za neke komunizam, a za neke lib.kapitalizam ?!
    Dajte vise, odlucite se i napravite odrziv sistem ?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija