U Suvom Dolu zaplenjen 21 uređaj za rudarenje kriptovalutama, nema uhapšenih

U još jednoj akciji Kosovske policije je u Suvom Dolu zaplenjen 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta, ali nema uhapšenih.
Policijski službenici Regiona Sever su, kako je precizirao za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za Region Sever Veton Eljšani, dobili informaciju da se ovi uređaji nalaze u Suvom Dolu, te iste i pronašli.

O slučaju su potom obavestili Region Jug, s obzirom na to da su uređaji pronađeni u njihovoj zoni odgovornosti.

Na lice mesta izašli su i pripadnici Kosovske carine, koji se inače bave ovakvim slučajevima, i zaplenili uređaje.
 
O novoj zapleni prva je izvestila kosovska ministarka ekonomije Artane Rizvanoli, premda navodeći da je zaplenjeno 20 uređaja.
 
"Ova i slična dešavanja u severnim opštinama nemaju nikakve veze sa međuetničkim odnosima na Kosovu kako neki vole da prikažu. To je pitanje vladavine prava naspram nelegalnih aktivnosti", poručila je Rizvanoli u objavi na Tviteru.
 
Ministarka ekonomije takođe se prva oglasila i o akciji zaplene uređaja za rudarenje kriptovaluta i u petak, kada su u selu Babudovica u Zubinom Potoku zaplenjena 174 uređaja. 
 
  • Zoran

    16.04.2023 23:29
    A kancelarija ćuti
    A Kancelarija i gospon Petković ćute li ćute. Ili su uređaji za rudarenje njihovi pa će morati da se nagode sa Kosovskom policijom ili Carinom. Ko zna. A možda dignu Srbe u protest zbog ovakvog čina Albanskih službi i napada na slobodu na Severu.
  • Zivko

    16.04.2023 21:52
    Uhvztiliih po potrosnji struje,mislili da je tomlegal o kao u Srbiji.
  • Plaćač poreza

    16.04.2023 20:11
    Kud god da krenem ja rudarima ponovo. Ko da mi otme besplatnu struju za kriptoKosovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.