Vučić: Da ne bude dileme - nećemo podržati članstvo Kosova u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, "da ne bi bilo nikakve dileme, da Srbija neće podržati članstvo Kosova u UN".
Vučić je to rekao posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Švedske Tobijasom Bilstremom.
"Govorili smo i o situaciji na KiM i ja sam ponovio, da ne bude bilo kakve dileme, stavove da će Srbija ispuniti ono što je rekla, ali da neće da podrži članstvo Kosova u UN i specijalizovanim agencijama i institucijama UN. I da sam o tome jasno obavestio sve one koji učestvuju u pregovorima i drugu stranu, i Borelja, Lajčaka, Šolca, Makrona i Blinkena i sve na kugli zemaljskoj sa kojima smo razgovrali", naveo je Vučić.
Preneo je novinarima da je rekao gostu iz Švedske da je video da se stalno u medijima provlači jedan politički trik - kako je važno da Albanci krenu u proces formiranja ZSO, pa da valjda Srbija treba odmah da ispuini sve što im padne napamet... a da stvari ne idu tako.
 
"Stvari idu ovako. Danas je 10 godina od Briselskog sporazuma. Vi formirate ZSO sa suštinskim ovlašćenjima, kada to uradite, a Srbija je uvek svoju reč držala, kao i posle Briselskog sporauzma, Srbija će svoj deo posla da ispuni. Ali, nema igre oko toga, ima da ispunite to i tek kada to ispunite, mi ćemo da ispunjavmao onda naš deo", istakao je Vučić.
 
Kako je rekao, možda ćemo kao znak dobre volje nešto unilateralno da uradimo, ali to nema veze sa obavezom Prištine da u potpunosti ispuni ono što je dogovoreno.
 
"Pa tek onda da mi radimo sve drugo, jer to je obaveza koja nije prihvaćena u februaru ili martu ove godine ili u novembru prošle godine, to je oaveza koja postoji od 19. aprila 2013. godine", naglasio je Vučić.
  • xx

    20.04.2023 19:52
    On mora, uzeo vec pare.
  • ILIJA BOSNIĆ

    19.04.2023 22:15
    NATO
    Ući će u NATO,a to si im ti omogućio.Onda im nećemo moći ništa .
  • ?

    19.04.2023 21:46
    ?
    Kada će biti redovno vanredno obraćanje na TV? Za ovu izdaju Kosova nevrediti vise AV ni 24.7 na TV….Odlazi dok još možeš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija