Uhapšeni zbog poslovne prevare: Oštetili dve firme za više od 11 miliona dinara

Policija je, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila tri osobe osumnjičene za prevaru u obavljanju privredne delatnosti.
Uhapšeni zbog poslovne prevare: Oštetili dve firme za više od 11 miliona dinara
Foto: 021.rs
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesettrogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga, saopštio je danas MUP Srbije.
Uhapšeni su G. Ć. (53), odgovorna osoba privrednih društava "Stix" DOO Varvarin i "Radović energy" DOO Beograd, kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u privrednom društvu "DMS Pasta" DOO Beograd, S. N. (48), koji je faktički upravljao u PD "Stix" DOO Varvarin, i D. K. (69), odgovorn osoba u PD "DMS Pasta" DOO Beograd.
Sumnja se da su oni, tokom 2021. godine, doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovornog u jednoj samostalnoj trgovinskoj radnji iz Valjeva da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili.
 
Na taj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.311.080 dinara.
 
Za G. Ć, S. N. i D. K. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi MUP. 
  • Novosadjanin

    19.04.2023 23:42
    pitanje
    Samo da pitam,da li je uhapšen neko iz građavinskog dela privrede ako jeste koliko njih ? Mnogi su prodali nepostojeće stanove,mnoge stanove su duplo i troduplo prodali a ojađeni građani su morali pravdu tražiti na sudu,privatnim tužbama i parnicama.I kada konačno posle dugogodišnjih parnica dobiješ presudu ,ne možeš da naplatiš tj povratiš novac jer osoba ili građavinska firma nema imovine....ali zato i dalje uredno postoje,registrovani u APR-u ili imaju registrovanu drugu firmu tj pod drugim imenom a sa istom namenom.ZAŠTO NIKO NIJE UHAPŠEN ili ZAŠTO SE DUŽNICI za ovakav vid PREVARE NE HAPSE ? Skloniš imovinu i nikom ništa a ove hapse....koja je razlika ? Razlika je izgleda u TUŽILAŠTVU !
  • Matematičar

    19.04.2023 19:32
    E da je milion
    Ne bih ni uhapsili, rešilo bi se to drugačije.
  • Dada

    19.04.2023 17:24
    Pretresita gospodo malo i becejske direktore vreme je svasta ce da iskoci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija