Skupština Srbije ugostila ruske senatore koji su pod sankcijama EU

Članovi delegacije Saveta Federacije Federalne Skupštine Rusije - gornjeg doma ruskog parlamenta danas su se u Beogradu sastali s poslanicima Skupštine Srbije.
Oni su na spisku pojedinaca kojima je Evropska unija uvela sankcije posle ruskog napada na Ukrajinu, proizlazi iz Uredbi EU.
Delegacija predvođena Jelenom Afanasjevom, u kojoj su Vladimir Krugli i Andrej Černišev, sastala se danas s članovima Poslaničke grupe Skupštine Srbije za prijateljstvo sa Rusijom.
Za danas je, po najavi parlamenta, planiran i njihov odvojen sastanak s predsednikom Skupštine, Vladimirom Orlićem.
 
Po dokumentima EU, Jelena Vladimirovna Afanasjeva, Vladimir Igorevič Krugli i Andrej Vladimirovič Černišev su u spisak sankcionisanih fizičkih i pravnih lica uvršćeni izvršnom uredbom Evropskog saveta od 9. marta 2022.
 
Na spisak je tada uvršćeno 146 članova Saveta Ruske Federacije koji su ratifikovali odluke ruske vlade "o Ugovoru o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći između Ruske Federacije i Donjecke narodne republike te između Ruske Federacije i Luhanske narodne republike".
 
Mere EU uperene protiv aktivnosti koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, uključuju zabranu putovanja u zemlje EU i zamrzavanje eventualne imovine i izvora finansiranja na teritoriji Unije.
  • eto, kriminalci

    20.04.2023 18:27
    u škole ovi probisveti u
    skupštinu...šta je sledeće????
  • Ops

    20.04.2023 07:34
    Ko je podrzao Lugansk,Dombas,Krim... sankcije. Sad eu sankcije ko je podrzao otimanje KiM. Ili medzunarodna pravda,suverenitet,integritet,pravo na odbranu...nije isti za sve?
  • Професор

    20.04.2023 00:15
    Добро дошли браћо и осећајте се боље него код своје куће.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.