Prosvetna inspekcija hitno kontroliše školu gde su Kristijan Golubović i Crni Cerak snimali spot

Ministarstvo prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" na Kanarevom brdu, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot sa Кristijanom Golubovićem.
Prosvetna inspekcija hitno kontroliše školu gde su Kristijan Golubović i Crni Cerak snimali spot
Foto: 021.rs
To je za N1 rečeno u Ministarstvu prosvete.
"Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima", navodi se u odgovoru Ministarstva na pitanja N1 o snimanju spota grupe "Crni Cerak" i posete Golubovića OŠ "Đura Jakšić" na Kanarevom brdu.
Ministarstvo navodi i da učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje.
 
"Škole i sve aktivnosti koje realizuju u okviru obrazovno-vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, dužne su da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta", dodaje se u saopštenju.
  • Milan

    22.04.2023 16:57
    Sta ima veze sto je sniman spot u skoli.
  • Никола Пантелић

    20.04.2023 15:53
    Kada izlazi spot?
  • Danica

    20.04.2023 14:43
    Skola
    Pitam se? Ko ce biti nagradjen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija