SSP o Goluboviću: U škole su dolazili vatrogasci, pisci, glumci, a SNS to dozvolila kriminalcima

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas tražila ostavke svih koji su omogućili da se u jednoj beogradskoj osnovnoj školi snimi spot s čovekom koji je više puta osuđivan za kriminal.
SSP o Goluboviću: U škole su dolazili vatrogasci, pisci, glumci, a SNS to dozvolila kriminalcima
Foto: 021.rs
Ta opoziciona stranka je reagovala povodom snimanja spota grupe "Crni Cerak" u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" na Kanarevom brdu, čiji protagonista je, po navodima medija, osuđivani Kristijan Golubović.
SSP je navela da su nekada u škole dolazili vatrogasci i policajci, glumci, pesnici i pisci, a da je danas vlast SNS dozvolila da u škole uđe osuđeni kriminalac i da ismeva nastavnike i đake.
Predsednica Gradskog odbora SSP, Mila Popović, ocenila je da je reč "skandalozno" previše blaga da bi se regovalo na to da višestruko osuđeni kriminalac uđe u osnovnu školu da bi snimao "nekakav nazovi 'spot' " i da pritom profesora naziva "degenerikom".
 
Kazala je da joj "zaista nije jasno ko je to dozvolio i zašto" i pitala gde je bila komunalna policija da to spreči. Pitala je i da li je saglasnost za snimanje dalo Ministarstvo prosvete i da li je reagovala prosvetna inspekcija.
 
"Taj snimak sa zvezdom režimskih medija se deli po društvenim mrežama, deli se među decom i na ovaj način se skrnavi osnovna jedinica obrazovanja društva", kazala je ona.
 
Dodala je da su "nekada u škole dolazili vatrogasci i policajci koji su pričali o tome kako su spasavali ljude", predavali o vrednostima kao što su hrabrost i solidarnost, a glumci, pesnici i pisci su deci predavali o kulturi i umetnosti.
 
"A danas je SNS vlast dozvolila da u škole uđe osuđeni kriminalac i da ismeva nastavnike i đake. Kome odgovara da uzor deci bude osuđeni kriminalac", pitala je Popović.
 
Ona je rekla da smatra da takav skandal mora da dovede do ostavke direktora škole i svih koji su dozvolili da se to dogodi.
 
"Vlast ulazi u istoriju one koja ne preza ni od čega radi promocije 'vrednosti' koje unose haos i nekulturu među decu, gazeći preko svih etičkih principa", kazala je Popović.
  • Zemlja čudesa

    20.04.2023 20:10
    Hipokrizija
    Problem je što bivši robijaš snima spot u osnovnoj školi? Zaboravili ste sa koliko kriminalaca ste sarađivali dok ste bili DS? Ili se to ne računa, puj pike ne važi?
  • Steva

    20.04.2023 19:31
    lepše je sa kulturom
    A, kada je pre par godina jedna učitaljica iz Srbije u sred dana provela svoje učenike kroz ulicu crvanih fenjera u jednoj nama susednoj državi digla se ogromna prašina pa se i sam ministar kulture oglasio povodom toga,a sada gle našeg brižnog ministra kulture nema nigde.
  • Jarvis

    20.04.2023 18:59
    Šta će mi reći ljudi iz evrozone kad budem izašao iz Srbije na neko putovanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija