Postignut sporazum o povećanju zarada u Krušiku

Predstavnici štrajkačkog odbora i rukovodstvo privrednog društva "Krušik" postigli su sporazum o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023. godine, kroz sedam mesečnih jednokratnih povećanja.
Postignut sporazum o povećanju zarada u Krušiku
Foto: Pixabay
Neto iznos isplata se kreće od 8.000 dinara za najniže grupe složenosti do 4.000 dinara za najviše grupe složenosti, navedeno je u saopštenju "Krušika".
Navode da je prethodno, u skladu sa ranije datim obećanjem, uplaćeno jednokratno povećanje povodom uskršnjih praznika u neto iznosu od 5.500 dinara za najniže grupe složenosti do 2.500 dinara za najviše grupe složenosti.
Usvojenim sporazumom primat je, kako kažu, dat finansijskoj podršci socijalno najugroženijim kategorijama.
 
Stav rukovodstva i štrajkačkog odbora je da obe strane, zajedničkim naporima, treba da stvaraju uslove za povećanje obima realizacije ugovorenih poslova, što otvara prostor za rast zarada zaposlenih u narednom periodu, navode iz "Krušika".
 
Vučić: Valjevski Krušik neće biti uništen, ne ispunjavam ucene 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da valjevska fabrika oružja Krušik neće biti uništena i da će neki zahtevi radnika, koji su održali štrajk upozorenja sa zahtevom da im plate budu povećane, biti ispunjeni, ali da on ne pristaje na ucene.
 
"Neki zahtevi radnika će biti ispunjeni, neki neće. Neću da pristajem na svaki radnički zahtev. Radnici Krušika će da žive bolje, ali ne zahvaljujući ucenama. Neka nađu drugog predsednika koji će da pristaje na ucene, ja neću", kazao je Vučić novinarima u Valjevu gde je prisustvovao otvaranju fabrike vaga nemačke kompanije Bicerba.
 
Vučić je kazao da radnici Krušika u proseku imaju plate od 65.000 dinara, posle povećanja od 19,3 odsto, većeg od rasta inflacije.
 
"Plate su male, ali radimo na tome da budu veće. Ali ko može da plati što svaki dan 494 radnika Krušika nije na poslu", rekao je Vučić.
 
Dodao je da je Krušik jedva preživeo, pre dve do tri godine, kada je uništavan njegov ugled u zemlji u sprezi sa "međunarodnom mafijom".
 
"Krušik će da živi sa ovim ili onim rukovodstvom", rekao je Vučić.
  • Sabahudin

    21.04.2023 06:12
    Omerović
    Hvala Predsedniče. Vi ste dobar čovek. Hvala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija