Pokrenuta istraga protiv Zvicera i Vušovića zbog pokušaja trovanja cijanidom u zatvoru

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage o vođama "Kavačkog klana" Radoju Zviceru i Nikoli Vušoviću, kao i još 11 osoba osumnjičenih za ubistva i trgovinu drogom.
Pokrenuta istraga protiv Zvicera i Vušovića zbog pokušaja trovanja cijanidom u zatvoru
Foto: 021.rs (arhiva)
U saopštenju tužilaštva se navodi da se protiv više osumnjičenih već vode postupci pred tim tužilaštvom, kao i da su neki u pritvoru, neki u bekstvu, a neki nedostupni srpskim organima zbog prijavljenog prebivališta u Crnoj Gori.
Tužilaštvo ih sumnjiči da su, od početka 2019. godine do novembra 2022. godine, na teritoriji Srbije i Crne Gore, Zvicer i Vušović organizovali kriminalnu grupu, čiji su pripadnici bili ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih dela: teško ubistvo, proizvodnja i promet droga, nošenje i promet oružja, prinuda i izazivanje opšte opasnosti.
Kako se dodaje, oni se, na osnovu dokaza koje su MUP i Evropol prikupili sa "Skaj" telefonske aplikacije, sumnjiče i da su pokušali cijanidom da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i koja je bila spremna na saradnju sa crnogorskim istražnim organima.
 
Tužilaštvo je, nakon saslušanja osumnjičenih koji su lišeni slobode, sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu predložilo određivanje pritvora za sve njih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija