Jurić: Sistem Amber alert od 1. novembra u Srbiji

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić najavio je da će implemantacija sistema "Amber alert" u Srbiji biti završena do 1. novembra ove godine.
Jurić: Sistem Amber alert od 1. novembra u Srbiji
Foto: Pixabay
Dodao je da je to potpisao Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.
Jurić je za N1 rekao da je radna grupa za "Amber alert" do sada imala dva sastanka, a da će posle prvomajskih praznika održati i treći.
On je istakao da je sam ministar policije Bratislav Gašić potpisao da će implementacija biti završena do 1. novembra 2023. godine.
 
"Kada dobiješ takav dokument i kada radna grupa tako funkcioniše, onda postoji nada da će to ovog puta zaista i zaživeti. Nadam se da će i sam sistem doprineti da mnogo više radimo na preventivi i da 'Amber alert' nikad ne pokrenemo", rekao je Jurić.
 
Ministar Gašić je u januaru kazao da je namera da se što pre uvede ovaj sistem obaveštavanja nestanka dece.
 
Sistem "Amber alert", nakon procene policije i tužilaštva, preko kanala masovne komunikacije odmah uzbunjuje javnost i na taj način znatno povećava mogućnost da u što kraćem periodu nestale osobe budu pronađene.
  • M

    22.04.2023 22:11
    Svaka čast za trud, upornost, hrabrost i uloženu energiju da se uradi nešto vredno i važno za sve nas.
  • посматрач

    22.04.2023 20:47
    @Зашто: Зато што се тај систем тако зове у целом свету који га користи и препознатљив је под тим именом. Нема потребе измишљати топлу воду и играти се национализма и крсташких језичких ратова када је ова тема у питању, јер нема никаквог смисла.
  • Зашто

    22.04.2023 17:44
    Мора
    Да се зове амбералерт, код нас се нико не зове амбер, а "алерт" када се преведе са енглеског значи "узбуна". Ми можемо то да назовемо "Тијана узбуњивач" је код нас и јесте био злочин који се десио Тијани а не тамо некакав амбералерт.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija