NUNS: Ponovo pokrenuti istragu o tome ko je žrtvovao radnike RTS-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je da se nastavi sa pre 11 godina prekinutom istragom o mogućim naredbodavcima žrtvovanja radnika Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju.
NUNS: Ponovo pokrenuti istragu o tome ko je žrtvovao radnike RTS-a
Foto: FoNet (Ana Paunković)
"Dvadeset četiri godine nakon ovog smrtonosnog događaja javnosti i dalje nisu poznate sve činjenice koje su dovele do ubistva 16 ljudi u RTS-u. Ostalo je nejasno ko je u NATO Alijansi doneo odluku da se gađa medijska kuća, za koju je bilo evidentno da nije evakuisana i da u njoj rade civili, kao ni ko je doneo odluku, u tadašnjoj vlasti Savezne republike Jugoslavije i Srbije, da se, za razliku od zaposlenih u svim drugim državnim institucijama, samo radnici RTS-a ne izmeste na drugu lokaciju", saopštio je NUNS. 
Direktor RTS-a Dragoljub Milanović je osuđen na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti, jer nije preduzeo mere da se zaposleni i oprema te noći zaštite i evakuišu.
"Ima indicija da on nije jedini koji je znao, ali je samo on procesuiran. On je sada na slobodi, a na mnoga pitanja, ko je i zašto žrtvovao novinare RTS-a, nije odgovoreno. Ni Ministarstvo odbrane, a ni Vrhovni savet odbrane nisu ništa preduzeli da se ljudstvo i tehnika RTS-a, nakon otvorene pretnje NATO pakta napadom, izmeste na rezervno i bezbedno mesto", naveli su iz NUNS-a.
 
Pre nekoliko godina pokrenuta je inicijativa da se imena 16 radnika RTS-a uvrste u bazu podataka nastradalih novinara Komiteta za zaštitu novinara i, kako su naglasili u NUNS-u, na tome će se insistirati.
  • @Vule

    24.04.2023 09:21
    Jedina istina je da se istina o ulozi srpske vlasti u toj tragičnoj noci zataškala i precutala. Sve ostalo je mlacenje prazne slame i skrivanje istine od mladje generacije koja je tada bila u uzrastu male dece. Propaganda je mlade svesno uvela u zabludu i lažnu predstavu o dogadjajima i odgovornosti tadašnje srpske vlasti "90-tih. Mnoge istine u ovoj zemlji još uvek nisu i nezna se da li ce ugledati svetlost dana.
  • aaaajmoooo

    24.04.2023 08:05
    vuciceve
    botovske svinjeeee , udri minuse !
  • pa ko bi

    24.04.2023 08:01
    bio
    setite se ko je tada bio glavni serif za medije !!! oni koji ne znaju, neka se raspitaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.