Grujičić o lekarima koji su vikendima radili da ne bude lista čekanja: Diskutabilan efekat tog rada

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je eliminisanje liste čekanja za operacije u UKC Niš, na kome su lekari mesecima radili vikendom bez novčane nadoknade, "diskutabilno".
Kako je rekla Grujičić, ti lekari su od ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili - šezdesetak.
"Za to vreme, Dedinje je uradilo 702 - radnim danom, kardiohirurgija KCS (Klinički centar Srbije) uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici uradio je preko 300 operacija, tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno", rekla je Grujičić za današnje izdanje "Blica".
Dodala je da protiv lekara u Nišu nema ništa i da pozdravlja njihov entuzijazam, ali da su cifre obavljenih operacija na drugim klinikama u Srbiji "dosta veće".
 
Najavile je da će od iduće godine početi izgradnja zdravstvenih stanica po centralnim selima, u kojima bi mogli da se pregledaju tri do četiri hiljade ljudi, i da će te stanice posećivati psiholozi.
 
"Porodični lekar, porodični zubar, porodični apotekar, to je ono što treba da napravimo. I porodični psiholog. U svaku tu ambulantu u ruralnom delu, u selu, treba da dođe s vremena na vreme psiholog. Stalno imamo u novinama nasilje nad ženama, vršnjačko nasilje. Znači malo da se radi sa tim ljudima", rekla je ministarka zdravlja.

Komentari 124

  • Cicka

    27.04.2023 09:26
    Samo treba realno sagledavati stvari a cini se da je gospodja Grujicic po tom pitanju na dobrom putu . Konacno jedna koja ce postaviti , mozda , stvari onako kako treba, ali treba imati u vidu u tom postavljanju da je pacijentova rec najvaznija , naravno ako se radi o normalnom pacijentu .
  • Bolesna dusa

    27.04.2023 07:09
    Jao, koliko botova placamo.
    Ovi lekari vracaju u svoju profesiju koji su pohlepni uprljali. Vise od pola u ovoj zemlji su botovi na platnom spisku, naravnom nasem.
  • Мирка

    27.04.2023 01:13
    "Дискутабилно"
    1.Не упоређујте неупоредиво!
    2. 60 озбиљних операција=60 мање људи на списку и у чекаоницама.
    Реконструишите систем заказивања преко кол центра да не морамо да умиремо због "очекивано време чекања је дуже од 5 мин."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija