Vučić: Ja sam odlučio da se ruše udžerice u Savamali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on taj koji je doneo odluku da se gradi Beograd na vodi i da se ruše protivpravno izgrađene udžerice.

Naveo je da su "kompletni idioti" oni koji ga nisu poslušali da je trebalo te "udžerice", koje su bile na tom mestu, da sruše usred bela dana, prenosi N1.

"Dakle ja, negativno rođen, kriminalac, otac kriminalca, brat kriminalca, zlikovac i zločinac, fašista, radikalski ćosavi, nepomenik, dokaz da je čovek nastao od majmuna ali da majmun nikada nije postao čovek, ja. Ja sam taj, a kompletni idioti su oni koji me nisu poslušali pa je trebalo da sve to sruše usred bela dana i da mene pozovu da upravljam tim bagerima i buldožerima, da to srušim u po bela dana i da izgradimo ovako najlepši mogući grad u gradu koji je ponos čitave nacije u kome mnoge od vas se iznenadim kad vas vidim gde uživate u lepotama grada", rekao je Vučić na pitanje N1 da na sedmu godišnjicu rušenja u Savamali odgovori ko su kompletni idioti.
On je poručio i svojim političkim protivnicima, koje, kaže, takođe viđa u Savamali, da nastave da uživaju i da nastave da kupuju stanove u Beogradu na vodi.
 
"Sa ponosom saopštavam, ja sam bio čovek koji doneo odluku da se gradi Beograd na vodi, da se ruše protivpravno izgrađene udžerice u kojima su neki pravili ekstraprofit za sebe i želeli da nastave da ga prave, da to bude ruglo Beograda", kazao je Vučić.
 
Dodao je da je na taj projekat najponosniji: "Promenili smo izgled grada, doneli Beogradu i Srbiji orgoman novac".
 
"Nadležni organi pokušavaju da ustanove ko su kompletni idioti, ali stvarno ideja je bila idiotska da to učine tokom noći, a ne tokom dana", rekao je Vučić.
 
Podsetimo, privatni objekti u Savamali srušeni su u noći neposredno nakon parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 24. aprila 2016.
 
Kako je ujutru nakon rušenja ispričao čuvar jedne firme, objekte je sa zemljom sravnila grupa ljudi maskiranih "fantomkama", opremljenih bagerima i palicama, koja ga je prethodno vezala.
 
Ovaj najvažniji očevidac je u međuvremenu preminuo.
 
Objekti koji su srušeni tog dana nisu bili svi nelegalno izgrađeni, kao što tvrde zvaničnici.
 
Veljko Belivuk je na suđenju rekao da je njegovu navijačku grupu vlast angažovala da obezbeđuju proteste i mitinge, ali i da sprečavaju tuđe, da je deo grupe poslao on, a deo Zvonko Veselinović da 2016. godine do temelja poruše Savamalu.

Komentari 101

  • Mita

    28.04.2023 07:39
    Ponosan
    "Vučić: Ja sam odlučio da se ruše udžerice u Savamali"... Ponosan kao Vesli Klark
  • Н.Сад

    27.04.2023 23:25
    ....
    Свака част и треба да се ,,градске депоније" изместе из града а не као што је то жута банда радила па градске депоније лоцира уз аутопутеве да сви виде како су вредни и како треба да изгледа Србија по њиховим стандардима.Занимљиво Ћута ћути на загађење воде, околине. Еколошки нема шта.
  • Salamander

    26.04.2023 08:37
    i neka je rekao
    tako i treba po smrdljivoj sirotinji: porezi i kandžije, pendreci i suzavci: obelodanio je svoj nivo, ali uz to je tako sladak sendvič!
    Čist Zen!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija