Spoljnopolitički odbor Skupštine odbacio predlog rezolucije za uvođenje sankcija Rusiji

Odbor Skupštine Srbije za spoljne poslove nije danas usvojio predlog rezolucije o usklađivanju spoljne politike sa EU po pitanju uvođenja sankcija Rusiji.
Spoljnopolitički odbor Skupštine odbacio predlog rezolucije za uvođenje sankcija Rusiji
Foto: 021.rs
Za Predlog rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije u vidu restriktivnih mera prema Rusiji, koji je podneo predsednik Odbora Borko Stefanović, glasala su dva člana tog tela, jedan je bio protiv, a 12 uzdržano.
Odbor za spoljne poslove nije usvojio ni Preporuke Vladi Srbije o novoj spoljnoj politici, ni Deklaraciju o potrebi jačanja saradnje sa Rusijom na bilateralnom nivou i u međunarodnim organizacijama, ni Predlog rezolucije o zabrani korišćenja jednostranih sankcija kao instrumenata spoljne politike, koje su podneli poslanici desno orijentisanih opozicionih stranaka.
Na sednici Odbora nije usvojena ni Deklaracija o "Srpskom mini-šengenu" kao novom obliku integracije Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, koju su takođe predložili poslanici desno orijentisanih opozicionih stranaka.
 
Stefanović: SNS i SPS danas pokazale da se protive članstvu Srbije u EU 
 
Predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović izjavio je da je odbijanje Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) da podrže rezoluciju o usaglašavanju spoljne politike s politikom Evropske unije i uvođenju bar delimičnih sankcija Rusiji pokazalo da su te dve stranke protiv članstva Srbije u EU.
 
Stefanović, koji je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, rekao je da je odbijanje SNS i SPS da podrže tu rezoluciju pokazalo i da su "oni za izolaciju Srbije, dalje propadanje, siromaštvo i korupciju, a sve u cilju da jedino tako mogu ostati na vlasti i postojati kao politički subjekt".
 
"Danas smo videli jednu novu, veliku, široku koaliciju ekstremnih desničara i SNS i SPS, jer su na potpuno identičnim pozicijama izolacije i propadanja Srbije i protiv evropskih integracija", kazao je Stefanović.
 
On je istakao da je jedina razlika između njih što Dveri, Zavetnici, POKS i Novi DSS otvoreno kažu da su protiv EU, a SNS i SPS nemaju hrabrosti da to kažu otvoreno, ali kako je ocenio "rade sve da Srbija nikada ne bude članica EU, što se danas videlo".
  • Drugosrbijanci

    25.04.2023 10:25
    Šta je ovo trebalo ovom Stefanoviću, da upropasti sebe i stranku ? Zakucao je sam sebe i Đilasa ispod 1% glasova na sledeće izbore. Može i Basta da im se pridruži, i svi zajedno Drugosrbijanci u Srbiji nikad neće preći cenzus. Drugosrbijanca samo treba isterati na čistinu da se sam otkrije, a priča o sankcijama Rusiji je upravo to, otkrili su se Stefanović i Basta,, idemo dalje, ima li još neko ? Vučić je isto sumnjiv da je Drugosrbijanac jer u medijima dugo gura tu priču o sankcijama Rusiji, svi ga posmatraju.
  • Ralle

    25.04.2023 08:31
    Oni kao da zive u doba Crnog Gruje..otpor,inat,pobedicemo,predati se necemo,u inat,danas smo pokazali zube,neka vidi svet kako mi mozemo protiv celog sveta...mrzi ovog,mrzi onog, na kraju svi putuju a nama ostaje mrznja da je delimo medju sobom, rusi ,tuci,unistavaj fasade sprejom,tuci do smrti...i tako dalje...tugo nasa neopevana..
  • A3

    25.04.2023 06:46
    Odavno je tako
    Vladajuća bagra ne prihvata ni jedan razuman predlog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.