Čokić: Političari instant diplomama i alavim pristupom obezvređuju obrazovanje

Nekada su bile aktuelne večernje škole, a sada instant diplome, odnosno oni koji se na državnim funkcijama na brzinu doškolovavaju.
Čokić: Političari instant diplomama i alavim pristupom obezvređuju obrazovanje
Foto: Pixabay
To je za list Danas rekao naučni savetnik i član Koordinacionog odbora Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) Vladan Čokić.
"Ovakvim alavim pristupom državnih funkcionera se svesno obezvređuje značaj struke, znanja i obrazovanja i dolazimo na iskonski, odnosno početni nivo: 'život je najbolja škola', a sve ostalo su forme", rekao je za list Danas Čokić.
Čokić, jedan od potpisnika zahteva za preispitivanje doktorske disertacije savetnice premijerke i nekadašnje direktorke Službenog glasnika Jelene Trivan, ocenio je da se time medijski promoviše sektaško idolopoklonstvo i obezvređuju svi oni koji su kroz srpsku istoriju doprinosili obrazovanju i kulturi".
  • Dr mr

    25.04.2023 12:23
    Diplome na kilo
    Ovde u Lebanu i Bobistu diplome medicinske struke mozete dobiti na bankomatu nekih privatnih skola a posle se ,doskolovanje placa po vecoj skali_strucnjaka koliko vam dusa iste
  • Miloš

    25.04.2023 10:58
    Doktorati i fakultetske diplom
    Preveliki je broj političara iz raznih partija stekao fakultetske diplome i doktorate za vreme svojih političkih funkcija, što je uticalo na obezvređivanje sistema obrazovanja.
  • rale

    25.04.2023 09:10
    Logika je jednostavna - prvo ide država, pa političari, pa budžet i onda se sa budžeta dižu fakulteti, zapošljavaju profesori i primaju studenti. Ni jedna država nije opstala zato što je imala najbolje fakultete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.