MUP: Pokrenute mere povodom snimaka nasilja nad migrantima u Somboru i Malom Zvorniku

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je preduzelo određene korake u vezi sa snimcima iz Malog Zvornika i Sombora na kojima se vidi kako policija tuče migrante.
MUP: Pokrenute mere povodom snimaka nasilja nad migrantima u Somboru i Malom Zvorniku
Foto: 021.rs
Kako kažu u MUP-u, Sektor unutrašnje kontrole već je preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovih događaja.
"Nakon sprovedene istrage, Sektor unutrašnje kontrole će, u skladu sa svojim ovlašćenjima prema odgovornim policijskim službenicima preduzeti sve zakonom propisane mere", kažu u ovom ministarstvu.
Dva snimka koja su se proširila društvenim mrežama prikazuju nasilje policije u Srbiji nad izbeglicama i migrantima u dva grada na severu i zapadu zemlje.
 
Prvi snimak iz Malog Zvornika na granici Srbije i Bosne i Hercegovine prikazuje dve osobe koje kleče pored kamiona, a koje udara jedan od dvojice uniformisanih ljudi. 
 
 
Uz ovaj, na društvenim mrežama pojavio se i snimak za koji se navodi da je nastao u izbegličkom kampu u Somboru na severu Srbije. Na tom snimku, koji je na Instagram stranici objavilo udruženje MVI (Medical Volunteers International Serbia) vidi se kako uniformisani policajci prebijaju dvojicu izbeglica, dok veća grupa njih beži.
 
  • @sale@Ivan

    26.04.2023 14:52
    Ide leto, podjite u Sombor na kanal na kupanje i obavezno povedite decu.
  • sale

    26.04.2023 08:41
    razuma bez
    za srbske patrijote, pre podne su zli migranti koje vucic naseljava da nam otimaju poslove i podizu mentalitet, a popodne braca sirijci, afganistanci, kubanci, pakistanci, iracani i ostali slobodarski narodi iz rajskih BRICS zemalja, koji se bore protivu zlih NATO imperijalista...
  • Ivan

    26.04.2023 07:53
    Dajte ime i prezime tog Policajca javno svima sa slikom na Bilbordima da ode u zatvor i da nosi majicu: Ja sam tukao ljude. Kukala mu majka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.