Navijači KK Partizan za nedelju dana dali 1,3 miliona evra da klub plati poreski dug

U donatorskoj akciji "Jedan Partizan imamo", koja je poreknuta na inicijativu navijača a u cilju otplate dela poreskog duga KK Partizan, prikupljeno je 143.560.000 dinara ili oko 1,3 miliona evra.
Kako je saopšteno, za nedelju dana od početka akcije uključilo se više od 12.500 pristalica crno-belih, prijatelja kluba i članova Upravnog odbora.
Najveći iznos ujedno je i anoniman sa uplatom od 12 miliona dinara, a po 100.000 evra donirali su predsednik KK i JSD Partizan Ostoja Mijailović i članovi Upravnog odbora Milija Babović, Nebojša Šaranović, Nebojša Ivković i Dejan Čakajac.
Među onima koji su uplatom pomogli klub su i proslavljeni vaterpolista Duško Pijetlović, košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski, Saša Pavlović, Nebojša Kosović, političar i Branko Ružić, Rasim Ljajić...
 
Od utorka, 25. aprila omogućena je uplata donacija i iz inostranstva platnim karticama kako bi se pojednostavila procedura po kojoj navijači crno-belih mogu da pomognu klubu.
 
Imena 22.567 donatora najvećih iznosa biće i deo takmičarske opreme Partizana u sezoni 2023/24, a svi uplatioci pronaći će svoje ime i u monografiji koja će biti pripremljena nakon završetka akcije.
 
Akcija traje 13. maja nakon čega će klub iz Humske uplatiti prvu tranšu za namirenje poreskog duga i ući u proceduru za izmirenje poreskog duga.
 
Košarkaški klub Partizan za porez duguje sedam miliona evra.
  • Aleksandar

    30.04.2023 09:55
    Donacija kk partizan
    Ljudi,niko nikog puškom ne tera da daje pare.. DOBROVOLJNO sam uplatio 3000din..nemojte da se brinete za tuđe pare kad se ne brinu oni koji su ih uplatili
  • Ns

    27.04.2023 01:27
    PFC
    Kakva prevara.
  • BJ

    26.04.2023 16:29
    Sekta izvlači novce članovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.