Medicinska sestra iz Beograda skoro godinu dana deli snimke iz sale, najavljivala "lajv porođaja"

Medicinska sestra iz GAK Narodni front, koja je na TikToku uživo prenosila porođaj, već duže vreme snimke i fotografije iz porođajne sale deli na ovoj društvenoj mreži.
Od fotografije sa operacionog stola, preko pripreme instrumenata i lekova za spinalnu anesteziju, do izvlačenja bebe iz stomaka prilikom carskog reza, do stavljanja novorođenčeta na kožu majke - ova instrumentarka od juna prošle godine objavljuje detalje iz porođajnih sala na TikToku, prenosi N1.
Način na koji je snimala pokazuje da su kolege bile upoznate s tim što radi. Njihova lica, međutim, nisu prikazana, za razliku od likova porodilja čiji intimni trenuci su podeljeni s javnošću.
Ona se na TikToku hvali da je pre Fronta 15 godina provela na Onkološkom institutu. Lajv porođaja najavljivala je unapred uz fotografiju "spremanja pacijenta za spinalnu anesteziju", poručujući svojim pratiocima da spreme pitanja koja ih interesuju.
 
Povodom porođaja koji je iz sale "Fronta" uživo prenošten na TikToku reagovala je i ministarka zdravlja koja je kazala da niko nema prava da snima pacijente i iznosi njihovu intimu.
Uprava Ginekološko akušerske klinike "Narodni front" navodi da je zgrožena i osuđuje postupak medicinske sestre. GAK je naveo da je sestra suspendovana, a da je na snazi mera zloupotrebe mobilnih telefona u porodilištu i u operacionoj sali.
 
Podsetimo da je sredinom aprila stigla slična vest iz Severne Makedonije. Tada je objavljeno da je priveden doktor anesteziolog nakon što je na Tiktoku uživo prenosio i snimao kolege i pacijente u bolnici u Tetovu.
 
Iz policije u Severnoj Makedoniji su rekli sa su 14. aprila u 23.40 časova uhapsili četrdesettrogodišnjeg muškarca u mestu Odri
  • Tatjanissima

    28.04.2023 15:51
    Katastrofa
    Nema se šta dodati na prethodne komentare. Samo da je to najgore što možete doživeti u zdravstvu. A nije...
  • Mikica

    27.04.2023 11:54
    Skandal
    Malo je reci skandal,ta osoba nije za tu struku definitivno. Obavezno joj zabraniti da se bavi tim pozivom dozivotno! Moze u trafici da radi ..
  • /

    26.04.2023 22:26
    /
    vec se desio slican skandal i oni teraju i dalje po starom.
    medicinari.
    pa im tapsite i dalje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija