Hapšenja u tri odvojene akcije: Svi zloupotrebili položaj i ukrali više od 54 miliona dinara

U tri odvojene akcije koje su sprovedene u više gradova u Srbiji, policija je uhapsila šest osoba.
Hapšenja u tri odvojene akcije: Svi zloupotrebili položaj i ukrali više od 54 miliona dinara
Foto: 021.rs
Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i prevara u obavljanju privredne delatnosti i na ovaj način pribavili više od 54 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Uhapšen je D. S. (54) koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice "DE Šped" doo iz Kragujevca, novac dobijen od uvoznika, koji je bio namenjen za plaćanje poreza na dodatu vrednost za robu i carinu, zloupotrebio u lične svrhe i za potrebe svog špediterskog preduzeća.
Odgovorna lica preduzeća "Pamax trgovina doo" iz Niša, "Bin Commerce doo" iz Beograda - ogranak Kruševac, "ADR Protecta Aqua doo" iz Alibunara, M. P. (49), B. C. (51), A.B. (42), kao i V. V. (69), izvršni direktor firme "Patenting doo" iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da su neposredno odredili visinu ponude u postupku javne nabavke i uticali na odluku o izboru najboljeg ponuđača.
Takođe, sumnja se da je uhapšeni M. S. (33), zaposlen u preduzeću "Pamax trgovina doo", lažirao podatke o količinama isporučene robe dovodeći u zabludu naručioca o stvarnoj količini robe koja mu je isporučena, pričinjavajući mu na taj način novčanu štetu u razlici stvarno isporučenih i fakturisanih količina robe.
 
D. S, M. P, B. C, V. V, A. B. i M. S. će u zakonom predviđenom roku biti privedeni nadležnim tužilaštvima.
  • Zagorka

    27.04.2023 23:48
    Zakon nije isti za sve
    Vidim da zakone o porezima i javnim nabavkama primenjujete samo kada su privatna preduzeća u pitanju, a kada je javni sektor u pitanju gde su ukradene na stotine miliona evra niste još nikoga uhapsili. Kada država i njeni funkcioneri kradu onda nema hapšenja. Ala ste jadni!
  • Coa

    27.04.2023 21:19
    Nema snimka policije, da vidimo da li su opet poslali komandose da pohapse ove opake mafijaške šefove...
  • Zovem se Stevo

    27.04.2023 19:06
    INAČE
    Nisu Vučiću platili reket.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija