Mihajlović: Tajkuni bliski vlasti organizovali štrajkove protiv mene

Bivša ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da su u EPS-u, uz pomoć tajkuna bliskih vlasti, lobistima, kako ih naziva, organizovani štrajkovi zbog kojih jedno vreme nisu radile termoelektrane.
Mihajlović: Tajkuni bliski vlasti organizovali štrajkove protiv mene
Foto: 021.rs
Ona je, u intervjuu za list Nova, navela da je EPS želeo da sa jednim od tih lobista gradi termoelektranu, toplanu Kolubara "B", čemu se ona suprotstavila.
"Postojao je strašan pritisak od EPS da se krene u izgradnju tog kapaciteta. S druge strane, imali ste neke druge kapacitete tipa 'Đerdap 3', koji je najvažniji kapacitet u ovoj državi. Za to niko nije bio zainteresovan zato što nisu mogli da organizuju da na drugi način budu prisutni isti ti lobisti", rekla je Mihajlović.
Kako je navela, "tada se organizuje štrajk, ne rade termolektrane, ne rade kopovi nekoliko sati, ponovo imamo štetu".
 
Ona je, piše list, kao glavnog krivca za loše stanje u energetskom sistemu zemlje imenovala Upravni odbor EPS-a, prevenstveno nekadašnjeg direktora Miloda Grčića i njegove saradnike.
  • Moreeeee!

    28.04.2023 13:14
    Dakle, nemam reci! Moral- nula! Dosad je muzla ovu drzavu za sopstvene potrebe, bila uz svaku vlast, a sad ovako!
    Tesi me samo da je gospoZa vrlo glupavo stavila potpis na najvecu pljacku Srbije - Beograd na vodi!
    Kad- tad ce odgovarati sa ostalim ucesnicima vesele pljackaske druzine! Bojim se samo da ce naredbodavac rusenja "udzerica" i otimac zel. stanice Beograda, uspeti da se izvuce, jer se "slucajno razboleo" bas na dan potpisivanja!
  • Petar

    28.04.2023 11:29
    Nikada vise
    Svako ko je imao ikakve veze,bilo kakve i tacno da je stajao pored Vucica ili slucajno prosao pored njega,ne moze niti sme biti u bilo kom svojstvu kada Vucic bude pao. Ove price poput Zoranine su price za malu decu. Svi ali bukvalno svi moraju biti kaznjeni prema zaslugama. Ova najbliza ekipa mora na dozivotnu robiju i svima oduzimanje imovine stecene u vreme dok su bili na vlasti. Ovi sa kupljenim diplomama da vrate plate koje su dobili sa laznim diplomama. Kada se posle II svetskog rata,ljudima mogla oduzimati i dedovina,moze i sada.
  • Miloš

    28.04.2023 10:27
    Odgovornost
    Da je imala i malo osećaja odgovornosti odavno bi podnela ostavku zbog EPSa, puteva i ostalih propusta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija