Šormaz: Kandidovaću se za predsednika SNS ukoliko se Vučić zaista povuče

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da će se kandidovati za predsednika te stranke ukoliko se Aleksandar Vučić, kako je rekao, zaista povuče s tog mesta.

Šormaz je kazao da SNS nije menjala program, ali da je poslednjih godina promenila politiku. 

"Kada sam se 2010. godine učlanio u SNS, u vrhu stranke mi je rečeno da će glavni cilj biti članstvo u Evropskoj uniji i rešavanje kosovskog pitanja. Danas, posle više od deset godina na vlasti, evrointegracije su potpuno zaustavljenje, a kosovsko pitanje nije rešeno. U Srbiji ne funkcioniše pravna država, a ugrožena je i sloboda medija", rekao je Šormaz. 

Na pitanje da li se na predstojećoj vanrednoj Skupštini SNS-a, zakazanoj za 27. maj, mogu očekivati značajnije kadrovske promene, Šormaz je kazao da su promene najavljene, ali da ne zna da li će se i dogoditi. 
 
"Ako je predsednik Vučić stvarno odlučio da se povuče s mesta predsednika, ja razmišljam da se kandidujem za predsednika stranke. Na skupštini bi, u tom slučaju, trebalo da bude nekoliko kandidata za predsednika i da članstvo odluči ko će voditi stranku u narednom periodu", istakao je. 
 
Upitan kakve bi promene trebalo da donese novo rukovodstvo, Šormaz je rekao da je neophodno da se promene ponašanje i stavovi pojedinih visokih funkcionera. 
 
"Velike promene su potrebne u SNS-u. Naš proklamovani cilj je članstvo u EU i u skladu s tim ciljem trebalo bi da se usklade stavovi i ponašanje svih funkcionera SNS-a. Morali bi da se usaglasimo s politikom EU, kako bi što pre, u interesu naših građana, Srbija postala članica Evropske unije", naglasio je funkcioner SNS-a. 
 
Na pitanje šta bi trebalo da se promeni na unutrašnjem planu, Šormaz je ukazao na najnoviji izveštaj Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta gde se, između ostalog, ističe nedovoljno funkcionisanje pravne države. 
 
"Već godinama evroparlamentarci ukazuju na nedostatak borbe protiv korupcije i kriminala, ugrožavanje ljudskih prava i slobode medija, neusaglašavanje na zaštiti životne sredine... Korupcija je svuda prisutna, čak i u Norveškoj. Ali, u Norveškoj je stepen korupcije jedva merljiv, a kod nas je ogroman. Korupcija je u Srbiji postala sistemski problem", ocenio je Šormaz. 
 
Po njegovim rečima, nedopustv je napad na kardiohirurge u Nišu koji su operisali sve pacijente s liste čekanja. 
 
"Niške lekare napadaju sa svih strana jer su operisali sve pacijente s liste čekanja. Ispada da našem zdravstvenom sistemu odgovaraju liste čekanja da bi se pacijenti upućivali na privatne klinike i da bi plaćali operacije po nekoliko hiljada evra. To je direktan udar na građane, na njihovu psihu, slobodu i standard", naglasio je Šormaz.
  • Žika

    29.04.2023 10:29
    Šormaz i snss - ovci
    Ovo je, izgleda, jedina istinska ekološka stranka - sav politički krš i lom je u njojzi .
    :)
  • Steva

    29.04.2023 09:38
    Predsednik Vučić će ga podržati
  • Djole

    29.04.2023 08:25
    Nanovo
    U SNS vladaju preletaci iz DS,DSS , G17 i drugih stranaka. Treba krenuti sa novom strankom. Mozda sa Tomom na celu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija