Da li se odustalo od palijativnih centara: Grujičić iznosi nove ideje za korišćenje kovid bolnica

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da se to ministarstvo i država nalaze pred odlukom o zatvaranju kovid bolnica i o načinu na koji će iskoristiti te prostore.
Da li se odustalo od palijativnih centara: Grujičić iznosi nove ideje za korišćenje kovid bolnica
Foto: Beta/AP

"Kovid bolnica u Batajnici ima više od 930 kreveta, a one u Novom Sadu i Kruševcu više od 500", rekla je Grujičić za današnju Politiku.

Komentarišući ranije najave da bi one mogle biti pretvorene u palijativne centre, Grujičić je rekla da bi neke zgrade trebalo konzervirati, očistiti, dezinfikovati, okrečiti i očuvati za eventualni slučaj neke nove pandemije.

"Ne treba smetnuti sa uma da će uvek biti bolnica i domova zdravlja koji moraju da se rekonstruišu, pa takva zgrada može da se iskoristi za premeštanje ustanove dok se preuređenje objekta ne završi", kazala je Grujičić.

  • MR

    10.08.2023 20:54
    Bgd o11
    Ne znate sta je palijativa jer ne citati,ne informisete se.I vi ćete jednog dana trebati pomoć palijative.Znate li koliko je ljudi bolesno ne samo od karcinoma i neuroliskih bolesti ,demencije,vec od drugih bolesti koje dovede do Invalidita,teskih dekubitusa..Pacijenti sa karcinomima se leče i više godina,leže kuci...To su mesta za lečenje takvih pacijenata kojih ima mnogo,samo su za,sada kapaciteti ograničeni.Lece se shodno mogućnostma. Svakom pacijentu treba pomoći kada mu je najteže,a to su palij.centri koji se šire.Palijativno lecenje nije jeftino za porodicu i zato ne komentarisite nesto sto ne znate!
  • "Dr."Branislav Nušić

    08.05.2023 12:31
    demagoške parole
    Naša draga ministarka ne prestaje da izbacuje jeftine demagoške parole, dok u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Novi Kneževac i dalje rade jedan neuropsihijatar koji je odavno u penziji i dva neuropsihijatra koji su ispunili uslove za penziju. I dalje se radi i u privatnoj i u državnoj ustanovi, na posao se svraća povremeno, a vizite prave sestre. Direktor specijalne psihijatrijske bolnice je inače specijalista radiologije, a njegov pomoćnik neurolog. Gospođa ministarka me podseća na nekadašnjeg ninistra zdravlja Zorana Stankovića, koji je mnogo toga rekao, ali nije uradio ništa konkretno, a u posledenje vreme ima ozbiljne šanse da svojim svakodnevnim nastupima na TV-u prestigne reputaciju doktorke Nade Macure.
  • Hm

    02.05.2023 08:24
    Žena uskog poimanja , dokaz da neko može da bude dobar neurohirurg ali ne ume da bude dobar menadzer i nema nikakvih pametnih ideja. Osnovnu problematiku ne ume da reši na adekvatan način, kada nemaš ideju i ne znaš odeš u zemlju gde zdravstvo funcioniše pa prekopiraš.Znam za to treba novca ali ima ga dovoljno ali ste ga loše rasporedili jer naravno ne umete (stadion manje, svirajuće fontane ne kupovati, ne trošiti pare na vojsku koja ni armiju mrava ne bi pobedila, bez milijardi za jarbole, ne napraviti bolnice koje će da stoje i trunu, ne graditi nepotrebne moztove na pogrešnom mestu, ne stavljati spomenike( većzasaditi koje drvo), ne prodavati rudnike zlata i drugih metala,...), eto novca.Naravno eliminisati neobrazovane, nesposobne , neintiligentne kadrove kojima ste zatrpali zemlju. Ili je već previše kasno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija