Radnik teško povređen na gradilištu u Prokopu: Pao sa dva metra visine

Na gradilištu u Prokopu došlo je do teške nezgode kada je radnik pao sa dva metra visine.
Radnik teško povređen na gradilištu u Prokopu: Pao sa dva metra visine
Foto: 021.rs
Prema najnovijim informacijama, radnik je nakon pada zadobio teške telesne povrede i prebacuje se u Urgentni centar.
Radnik ima 40 godina i po nacionalnosti je Turčin, piše Telegraf.

U toku je uviđaj.

  • Bravo

    20.10.2023 21:19
    Rad na visini
    Bravo za komentar. Svaka cast!!!
    To bi tako sve trebalo biti ali postoji uvek ono ali koje se trazi da bi neko bio opravdan i ostao bez odgovornosti. U komentaru jos fali da je po Pravilniku rad na visini iznad 2 metra. E sad posto u naslovu vesti pise da je pao sa dva metra visine odmah je diskutabilno da li je 2 m ili vise od 2m. Naravno da znamo kako ce se istraga zavrsiti i ovo pitanje biti reseno ako znamo kome pripada odgovorni.
    Primer1: evo danas setam Limanom i radnici prave skelu na jednoj zgradi ⁸i vec su na visini od 7 - 8 m. Ja u prolazu vodji radova kazem da bi radnici trebali biti vezani na osnovu procene rizika i dozvole za rad a on kaze meni kakve dozvole??? Kazem mu za rad na visini a on meni haj bolan kakav rad na visini, ja sam gazda i mene da slusa, ja dajem sve dozvole. Eto dokle je stigao novi zakon o BZR.
    PRimer2: inslakcija za rad je jako revnosna u poslednje vreme i jako cesto obilaze, ordinacije, zubare, prodavnice male i ostale privatnike i kontrolisu BZR. Sve ok ali... Ko nema potpisam ugovor za BZR sa nekom firmom inspektori kazu dobro oprosticu vam ali potpisite ugovor sa ovom firmom i svi zadovoljni.
    PRIMER 3: smrtni slucaj na radu u Srbiji prosecno kosta 80.000 evra pokazala su istrazivanja radjena od 2008 do 2013 godine. Trebalo bi ponovo uraditi ova istrazivanja.
  • Rad na visini

    02.05.2023 17:13
    Dozvola za rad na visini
    Radnik je morao imati dozvolu za rad na visini izdate od lica koji ga salje da radi na visini.
    Prethodno i lice koji salje radnika da radi na visini i radnik koji radi na visini morali su imati trening od lica za BZR za pravila rada na visini. Na kraju treninga, polazu test i ako su prosli test mogu da pristupe radu na terenu.
    Ako je bilo sta propusteno od gore navedenog, povreda se morala desiti, samo je pitanje vremena, kada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija