DS o pucnjavi: REM da oduzme dozvole svima koji promovišu nasilje i kriminalce

Demokratska stranka traži od institucija da odmah reaguju nizom mera kako se pucnjava u školi "nikada više ne bi ponovila".
DS o pucnjavi: REM da oduzme dozvole svima koji promovišu nasilje i kriminalce
Foto: FoNet (Ana Paunković)
"Pucnjava u školi u Beogradu, šokirala je sve građane Srbije i sve roditelje ostavila u strahu za bezbednost svoje dece. Nije lako nabrojati sve moguće razloge koji su doveli do ove tragedije, jer su brojni uzroci koji za posledicu mogu da imaju nasilje ove vrste", navode.
DS zahteva da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) oduzme nacionalne frekvencije "svim medijima kroz svoje emisije promovišu nasilje, kriminalce i govor mržnje".
"Vlada Srbije momentalno treba da da izdvoji sredstva za profesionalno, dobro obučeno obezbeđenje i video nadzor za svaku školu u Srbiji, a nadležni da ustanove sve eventualne propuste institucija koje su zadužene za praćenje i prevenciju nasilnog ponašanja učenika", navode.
 
Naglašavaju i da je potrebno uspostaviti "dublju i svakodnevnu saradnju između škola, centara za socijalni rad, policije, psihologa i psihijatara koji se bave devijantnim ponašanjem maloletnika".
 
"Inače, nasilje se generiše sa Andrićevog venca, režimskih tabloida i televizija sa nacionalnom pokrivenošću", navode iz Demoktratske stranke.
  • Zd-ns

    03.05.2023 15:31
    Sta ste vi uradili
    Sta ste vi uradili pametno za vreme svoje vladavine.Onda zabranite filmove Klan ,Juzni vetar jel ' tu nema nasilja. Tik tok video igrice, Treba roditelji da vise vode racuna sta gledaju deca na tok toku.To je sve sa zapada, Amerike u kojoj su se takvi masakri desavali u skoli u poslednjih nekoliko godina. U ovom slucaju je tata vodio svog sina ubicu u streljanu i ivito da je sin znao sifru defa. Ako decak ubica nemoze krivicno odgovarati procitala sam izjavu advokata jer nije napunio 14 godina onda treba otac da odgovara. Roditelji vise da pricaju sa decom. Mi sad imamo nase domace filmove koji promovisu kriminal,ubistva i nasilje i s e najgore. Zadrugu na Pinku negledaju deca tog uzrasta, prevarili ste se, vise gledaju njihovi roditelji i neposvecuju dovoljno paznje deci. Vama opoziciji ocito smeta samo Pink i Hepy a nemate razloga za to jer sve to je bilo i u vade vreme, nepominjete filmove nase koji du puni ubistava. Vi ste sad nasli da delite nekom pamet pa da sa etujete REM sta treba da uradi. Sramotno
  • MM

    03.05.2023 13:42
    za promenu
    Za promenu umesto prostitucije, dilera i šljama promovišite malo gospodu i intelektualce, promovišite genijalce ,a ne psihopate, sociopate, za njih je mesto zna se gde...
  • On

    03.05.2023 13:21
    REM treba da krivično odgovara zbog toga kome je dao dozvole na rad i što nije reagovao na stotine pritužbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija