Reagovale UN, Savet Evrope, Evropski parlament na pucnjavu u školi: Saučešće svim žrtvama

Koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob uputila je saučešće porodicama žrtava, kao i građanima i građankama Srbije povodom jutrošnje pucnjave u beogradskoj školi.

Takođe, želi povređenima brz i potpun oporavak.

"Stalna koordinatorka UN-a ostaje posvećena borbi UN-a protiv svakog oblika nasilja i obezbeđivanju bezbednosti i dobrobiti dece", navodi se u reakciji Ujedinjenih nacija u Srbiji.

Generalna sekretarka Saveta Evrope Marija Pejčinović Burić takođe je uputila saučešća.
 
"Šokirana sam i tužna pucnjavom u beogradskoj školi ovog jutra. Moje misli su sa žrtvama i njihovim porodicama", rekla je Marija Pejčinović Burić na svom tviter profilu.
 
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik pozvao je nadležne organe da sprovedu detaljnu istragu okolnosti pucnjave, te izrazio saučešće.
 
"Duboko sam šokiran vestima o smrtonosnoj pucnjavi u školi. Moje iskreno saučešće porodicama žrtava", poručio je Bilčik na tviteru.
 
Duboko sam šokirana i tužna zbog tragične vesti o smrtonosnoj pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, objavila je na Tviteru evroposlanica i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon.
 
"Moje iskreno saučešće i misli su sa porodicama stradalih, njihovim prijateljima, nastavnicima i svim građanima Srbije u ovom veoma teškom trenutku", istakla je ona.
  • euroskeptik

    03.05.2023 13:16
    kako da vam verujem
    sta ste uradili da do toga ne dodje? trubili da ne smeju programi poput serije juzni vetar da se pustaju na javnom servisu Srbije ako zeli da izgradi propseritetno drustvo, posebno ne u 3 sata popodne, borili se da se ukinu zadruga i ostale medijske bljuvotine, promovisali zdrave vrednosti medju decom i omladinom, pa sad zalite sto nista od vasih napora nije urodilo plodom?
  • Primus

    03.05.2023 13:06
    isto je i na ulicama, u porodicama, u saobraćaju, u skupštini, fabrikama, ustanovama.. SVUDA... j..o vas radikalni kapitalizam !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija