Ombudsman i Poverenica: Poslednje upozorenje društvu, posledice izopačenog društva predugo osećamo

Najdublje saučešće izrazila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Ona je izrazila solidarnost sa svim porodicama, decom i roditeljima, nastavnicima i zaposlenima.

"Posle ove tragedije, više ništa neće i ne sme biti isto. Krajnje je vreme da nam prioritet budu međuljudski odnosi i preispitivanje izopačenog sistema vrednosti čije posledice već dugo osećamo, a danas smo ih doživeli u najekstremnijem obliku", navodi institucija Poverenice.

Institucija Zaštitnika građana poručila je da sa ogromnom tugom i nevericom prati medijske izveštaje o tragičnom događaju u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je upozorio da, "šta god da je motiv čina tog maloletnika, ta tragedija je krajnje upozorenje da smo kao društvo prešli kritičnu tačku narastajućeg nasilja, na žalost, i među decom". 
 
"Za samo generaciju-dve stigli smo do pojave koja je bila nezamisliva pre tri ili četiri decenije. Pozivam celo društvo, od roditelja preko prosvetnih radnika do predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, ali i decu, da mnogo više pažnje posvetimo prevenciji, edukaciji, ali i sadržajima koja naša deca svakodnevno upijaju sa društvenih mreža i medija", istakao je zaštitnik građana.
 
Zoran Pašalić je u svoje i u ime institucije izrazio najdublje saučešće roditeljima i svima koji su jutros izgubili voljenu osobu, u nadi da će današnji slučaj ostati prvi i jedini, i da će društvo u Srbiji uspeti da se izdigne iznad izazova koje donosi današnje vreme u celom svetu.
  • Anna

    03.05.2023 13:24
    Stigao nas je sistem zemlje čiji su temelji zasnovani na linču i drvetu za vešanje.Uništavaju nam moral, porodicu, školu, decu, budućnost...Pitajte nastavnike u školi: najmanje se bave decom jer su zatrpani izveštajima, tabela, projektima, ogromnim bespotrebnim gradivom...Tuga, šta reći, saučešće je mala reč za ovo što o sećam...
  • Pljuc

    03.05.2023 13:13
    U ovome izopačenom sistemu odavno je prst na okidaču. Samo je bilo pitanje vremena. Na žalost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.