Dveri o pucnjavi: Svi mi odrasli smo krivi za ovakvu degradaciju vrednosti

Predsednica saveta Dveri za obrazovanje i nauku Gordana Marinković Savović poručuje da je bitno insistirati na prevenciji nasilja i sprečavanja uzroka, a ne lečenje posledica.
Dodala je i da je potrebna zabrana rijaliti programa i promocije bilo kakvog nasilja.
"Ne znam šta je još potrebno da se desi da se kao društvo osvestimo i shvatimo kako nam rastu mladi i da smo svi mi odgovorni. Tuga zbog izgubljenih života i saučešće porodicama ne sme i ne može biti dovoljno", navode.
Marinković Savović navodi da su odrasli krici za "ovakvu degradaciju društvenih vrednosti".
 
"I da li ponovo zvati Kristijana Golubovića u neku školu da se fotografiše, snima spot, obuči ih da rukuju oružjem. Svi mi odrasli smo krivi za ovakvu degradaciju društvenih vrednosti i to da sav šljam ispliva na vrh", ističe ona. 
  • Zd-ns

    03.05.2023 16:59
    Dveri
    Ti to kazes, sram te bilo. Da li je Bosko Obradovic promovisao nasilje kada je sa Nogom i ostalima i motorkom napadali na RTS i novinarku Gordanu Uzelac i fizicki, i to nasilje i prizivali i pretili smrcu pojedinim politicarima. Bas su dali lep primer deci. Pominjes Golubovica, pa ko je ucio ovog decaka ubicu, i gde ga je vodio u streljanu i dao sifru sefa gde drzi naoruzanje - zna se otac deteta. Decak je pripremao ovaj zlocin i razradio plan do tancina, nije ga to ucio Kristijan. Nista pametno nisi rekla.
  • Djuri

    03.05.2023 16:40
    Misli sta pricas politicarko.
    Jeste,gledao je farmu,tiktok,pa je uvezbao isplanirao i izveo teroristicki napad.Ne nego zato sto zakonski neodgovara jer ima 14 godina.
    Dali je iko svestan da bi krivicna odgovornost i maloletnicki zatvori desetkovali nasilje nad ucenicima i nastavnicima.
  • Sremska Mitrovica

    03.05.2023 15:20
    Imun na gluposti
    "Svi mi odrasli smo krivi za ovakvu degradaciju vrednosti".
    Nije tačno. Ima nas koji svakako nismo krivi.
    Postoje ljudi koji su svoju decu vaspitali i izveli na pravi put bez obzira na ratove, sankcije, pljačkašku privatizaciju, partijsko zapošljavanje, farme, zadruge...
    Naša deca su završila državne fakultete sa odličnim ocenama. Zaposlila su se na osnovu znanja i pozitivnih ljudskih vrednosti. Niko u porodici nije politički aktivan, naprotiv, gadimo se politike u Srbiji.
    To je dokaz da se može uspeti uz učenje, naporan, pošten i odgovoran rad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.