Privedena i majka dečaka koji je pucao u školi u Beogradu

Nakon što je otac dečaka koji je pucao u školi na Vračaru uhapšen, privedena je i njegova majka.
Privedena i majka dečaka koji je pucao u školi u Beogradu
Foto: FoNet/AP
To je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji u predsedništvu.
Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, pištolji, jedan iz kog je pucano i drugi koji je pronađen u torbi, pripadali su ocu dečaka.
"Otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja su imala legalne dozvole od strane njegovog oca. On tvrdi da su bili zaključani u sefu pod šifrom i da je dete očigledno znalo širfu. Dete je imalo i tri puna okvira sa po 15 metaka", rekao je Gašić.
 
Vučić je rekao da se dečak ovog trenutka nalazi na posebnom mestu.
 
"Biće smešten u posebnom delu Klinike za neuropsihijatriju. Njegov otac je kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao, nepropisno čuvao, iako je imao sve neophodne dozvole, uhapšen. Privedena je i majka", rekao je Vučić.
 
Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, trinaestogodišnji dečak koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šestoro učenika, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran.
 
Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, dečak je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.
Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
 
Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.
  • NS

    03.05.2023 21:47
    Masakr
    Strašno.Tatini sinovi haraju Srbijom na sve strane. Treba vratiti batinu kao vaspitnu meru. Dok je ona postojala ovoga nije bilo. Batina je iz RAJA izašla. Drugog rešenja nema verujte kad Vam kažem.
  • Rope

    03.05.2023 20:11
    KP
    KP nije kupujemprodajem već kazneno popravni dom za sve ispod 18 godina
  • Sinisa

    03.05.2023 19:47
    Uhapsice mu i uzu i siru porodicu, ali ostavke ministra, direktora skole, inspekcije, centra za socijalni rad necemo videti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija