Vučić objavio podatke iz zdravstvenog kartona dečaka i o plati roditelja; Verbić: To su tajni podaci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je lične podatke o primanjima roditelja dečaka koji je izvršio napad u školi "Vladislav Ribnikar" i druge privatne podatke.
Te informacije nećemo prenositi.
Vučić je izneo ove podatke dok je komentarisao, kako je rekao, "različite priče" koje je slušao i čitao.
"Ovo je sve suprotno od klišea, niti je reč o nekom ko se borio za roditelje i status, o nekom ko nema da jede i pije, sve suprotno", rekao je on.
 
Predsednik Srbije izneo je i druge lične podatke - o zanimanju roditelja, počinjenim prekršajima, ali i iz ličnog i školskog života maloletnog napadača.
 
Rekavši da su državne institucije u ovom slučaju uradile svoj posao, Vučić je pročitao analize dve ustanove o mentalnom zdravlju maloletnog dečaka.
 
Ništa od ovih informacija nećemo prenositi.
Verbić: To su tajni podaci, moramo da poštujemo zakon
 
Bivši ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je za N1 da predsednik nikako nije smeo da iznosi podatke iz dečakovog zdravstvenog kartona jer su to tajni podaci.
 
"Takvi podaci ne smeju da se iznose, nikako nije dobro da sad kao okrećemo drugi list i iznosimo podatke koji moraju da budu tajni, moramo i u tom slučaju da poštujemo zakone", napomenuo je Verbić.
 
Podsetimo, osmoro đaka i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a osumnjičeni je đak te škole. 
 
Ranjeno je šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.
  • R49

    04.05.2023 17:15
    Takav je
    Vođa ne propušta priliku da skupi koji politički poen makar to bilo krajnje otužno i sračunato.
  • Milojko

    04.05.2023 15:19
    Najbolji pravnik ikada.Vrh bahatosti i bezobrazluka.
  • Voldi

    04.05.2023 12:21
    Ovaj čovek bukvalno radi ono što mu se ćefne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija