Ministarstvo Francuske: Među žrtavama u školi na Vračaru učenica francuske nacionalnosti

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je među žrtvama napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu učenica francuske nacionalnosti.
"Sa tugom smo saznali za oružani napad koji se dogodio u školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu 3. maja ujutru, koji je izazvao veliki broj žrtava među učenicima i nastavnicima, a među kojima je i učenica francuske nacionalnosti", navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva.
Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.
"Naše službe i naša ambasada u Beogradu su mobilisane da pruže svu svoju podršku porodici naše mlade sunarodnice. Mislimo i na porodice nastradalih, kojima izražavamo najdublje saučešće, kao i na mnoge povređene, kojima želimo brz oporavak", dodaje se u saopštenju.
 
Francuska izražava punu solidarnost sa srpskim narodom i vlastima, navela je francuska diplomatija. Na sajtu francuske ambasade u Srbiji preneto je kratko saopštenje tamošnjeg ministarstva u kojem se ne navodi da je među žrtvama devojčica Francuskinja.
 
Francuski list "20 minutes" takođe je preneo da je među žrtvama francuska učenica.
 
List je preneo izjave srpskih zvaničnika i dodao da je takva vrsta napada u balkanskim zemljama izuzetno retka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija