Sindikat radnika u prosveti Srbije u petak stupa u štrajk, evo kako će izgledati

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da u petak stupaju u štrajk, nakon napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.
Sindikat radnika u prosveti Srbije u petak stupa u štrajk, evo kako će izgledati
Foto: 021.rs
"Štrajk se organizuje radi ispunjenja sledećeg štrajkačkog zahteva: Obezbeđenje svim zaposlenima u prosveti poštovanja svoje ličnosti na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu", naveli su iz tog sindikata, pozivajući se na Ustav Srbije i Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu.
Oni su u dopisu Ministarstvu prosvete naveli da u štrajk zaposlenih i potpunu obustavu rada stupaju članovi tog sindikata u petak, 5. maja u 8 časova.
"Zaposleni štrajk ispoljavaju prekidom rada i ostankom na radnim mestima, kao i okupljanjem u školi", navodi se u dopisu koji je potpisao predsednik sindikata Slobodan Brajković.
 
Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su juče u oružanom napadu učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Šestoro učenika i jedna nastavnica su ranjeni, a napadač je uhapšen.
  • heyyy

    04.05.2023 12:26
    Probudite se
    Ovde se nista nece postisi time sto ce ministar dati ostavku, i da je da, sta onda, opet ce ta deca ispastati,opet ce sve biti isto ili gore.Ovo su izuzetno nebitni razlozi koji se navode i pozivaju na strajk. Uvek kada su prosvetni radnici strajkovali, to je bilo iskljucivo za njihovu guzicu da njima bude bolje a nikada nista nije bilo bolje za decu za nasu svetinju.
  • prosvetar

    04.05.2023 11:20
    da li ?
    da li je nastavnik dao pistolj detetu u ruke ? da li je nastavnica istorije taj dan planirala da bude tesko ranjena ? da li je cikica Dragance rekao svojoj deci da se nece toga dana vratiti sa posla ? E roditelji, roditelji ... sram vas bilo ... digli ste ruke od svoje dece i ocekujete od nas da radimo vas deo posla .. sve dolazi iz kuce! i ja imam dete ali ga vaspitavam i ucim!
  • Професор

    04.05.2023 11:06
    Захтеви су ... Прави захтеви треба да буду:смена министара просвете, полиције, директора Бие. Хитне промене закона у просвети и закона о породици. Обавеза полиције да проверава садржаје на друштвеним мрежама и процесуира пошиљаоце који шире насиље.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.