Gradonačelnik Kragujevca dodelio Vučiću plaketu Svetog Đorđa "u ime svih Kragujevčana"

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić povodom Dana grada, Đurđevdana, u ime svih Kragujevčana dodelio je Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću.
Vučiću je ovo priznanje dodelio za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Kragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Kragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja.
Ovu svoju odluku Dašić je obelodanio gostujući u Jutarnjem programu Happy televizije, preneo je sajt Gradske uprave.
"Između dva Đurđevdana se desilo mnogo toga, posebno u investicionom smislu. U Kragujevcu se okupio jedan jako dobar i mlad tim, koji je u datim okolnostima ostvario dobre rezultate", ocenio je gradonačelnik Kragujevca.
 
Prema njegovim rečima, Kragujevcu "na ponos, od velikih investicija, svakako je modernizacija sistema daljinskog grejanja i Državni data centar, gde uskoro kreće i izgradnja Inovacionog distrikta". Zatim, severna obilaznica koja će izmestiti težak saobraćaj iz centra grada i omogućiti formiranje nove industrijske zone.
 
"Dobro je i što Kragujevac nije više zastupljen samo u auto-industriji, nego se pozicionirao i kao centar šinske industrije. Ove godine kreće i probna proizvodnja elektromobila. Stvaramo takve uslove za život i rad da mladi ljudi više ne odlaze iz Kragujevca. U svemu tome imamo snažnu podršku države i predsednika Republike. I dovoljno razloga da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatima između dva Đurđevdana", ocenio je Dašić.
 
Zbog toga je povodom Đurđevdana - Dana grada Kragujevca, iskoristio svoje pravo da kao gradonačelnik, u ime svih Kragujevčana dodeli Plaketu Svetog Đorđa predsedniku države Aleksandru Vučiću "za nemerljiv doprinos očuvanju i zaštiti životne sredine u Kragujevcu i značajnom unapređenju kvaliteta života građana Kragujevca modernizacijom sistema daljinskog grejanja".
Plaketu Svetog Đorđa, gradonačelnik Kragujevca, dodelio je i ministru informisanja i telekomunikacija Mihailu Jovanoviću, koji je "izuzetnim ličnim i profesionalnim zalaganjem omogućio da Kragujevac izraste u važan tehnološko-inovativni centar, jedinstvenu celinu informacionih, inovativnih, kreativnih i digitalnih delatnosti u Republici Srbiji i ovom delu Evrope".
 
Treći dobitnik Plakete Svetog Đorđa je Agromarket d.o.o. za doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Kragujevca, kao i za pruženu pomoć Gradu i građanima Kragujevca.
  • Predrag

    05.05.2023 14:45
    Pitanje za gradonačelnika: kada će pijaca biti rekonstruisana gde je pet miliona evra? Pitanje za opoziju: da li postojite?
  • Svelana Kg

    05.05.2023 08:56
    U ime KRAGUJEVČANA?
    Moji predci i potmci, kao i ja smo KRAGUJEVČANI. U naše ime nikako.
    HVALA
  • Ivica

    04.05.2023 19:28
    ****
    NE u moje ime,ko je on da bilo kome bilo šta dodeljuje u moje ime nešto sa čime se ja apsolutno ne slažem?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.