MUP najavio - proveravaće da li vlasnici drže oružje zaključano i bez municije

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da apeluje na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno deci.
Takođe, kako je saopšteno iz MUP-a, apeluju da vlasnici oružja provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.
"U narednom periodu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima", kažu u ovom ministarstvu.
Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.
  • lemi

    20.08.2023 11:05
    dobro za lopove i pljackase jer znaju da je oruzje zakljucano i odvojeno od municije mogu opusteno da vas opljackaju ili nedaj boze povrede
  • Pera

    04.05.2023 15:39
    Bruka i sramota.
  • Fantom iz opere

    04.05.2023 15:01
    Mojne
    Mojne dragi MUPe.
    Vi i kad pooštrite kontrole za vožnju u alkoholisanom stanju, broj nesreća koje prouzrokuju pijani vozači se poveća

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.