Inicijativa mladih za ljudska prava: Zahtevamo smenu ministra Ružića

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji zahteva hitnu smenu ministra obrazovanja Branka Ružića zbog političke instrumentalizacije tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".
"Pozivamo na odgovornost i načelnika beogradske policije Veselina Milića zbog pokazivanja spiska sa imenima maloletnih žrtava i pominjanja imena maloletnog napadača", navode oni.
Iz Inicijative navode da Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnik građana, sektor unutrašnje kontrole MUP-a i resorno tužilaštvo moraju da ispitaju zakonitost objavljivanja ovih podataka.
"Sramnom izjavom tokom jučerašnje konferencije za medije u Vladi Srbije, da 'sistem nije zakazao', pri čemu je optužio 'zapadne vrednosti, internet i video igre' za stradanje dece, nastavnice i pripadnika obezbeđenja, ministar Ružić, umesto da preuzme odgovornost i podnese ostavku, nije propustio priliku da bezobzirno politički zloupotrebi veliku tragediju", navode.
 
Smatraju da bi smena ministra Ružića bila važan politički čin i adekvatna sankcija za izgovorenu reč "u ovom osetljivom i traumatičnom trenutku".
 
"Građanima Srbije, a posebno deci, preko je potreban efikasan sistem prevencije različitih oblika nasilja i obrazovanje o značaju mentalnog zdravlja umesto izgovora kojima se beži od odgovornosti", zaključuju iz Inicijative mladih za ljudska prava. 
  • Žika

    05.05.2023 20:49
    Smena Ružića
    Nije dovoljna samo smena, već i trajna zabrana bavljenja javnim životom i politikom.
    Ali, ne samo u njegovom "slučaju"...!
  • Mire

    04.05.2023 13:59
    @NS
    Ne, kriv je ministar prosvete Madagaskara. Naravno da treba da da ostavku!

    To je stvar morala i obraza.

    Taj i takav ministar treba da pogleda svoju decu i sebe u ogledalu.
  • Banda banditska!

    04.05.2023 13:58
    SPS botovi krenuli.
    Da li vam je SADA jasno koliko su oni beskrupulozni, bezočni i nemilosrdni?
    Pa vi dragi roditelji sledeće izbore opet nemajte za koga da glasate, biće kiša, svi su isti i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija