Predaja nelegalnog oružja MUP-u bez posledica od 8. maja do 8. juna

Profesor Pravnog fakulteta BU Dejan Đurđević rekao je da će građani moći da nelegalno oružje i eksplozivne naprave predaju MUP-u od 8. maja do 8. juna.
Predaja nelegalnog oružja MUP-u bez posledica od 8. maja do 8. juna
Foto: Pixabay

Kako je rekao za RTS, to je jedna od mera koje su usvojene, a koja će biti objavljena u Službenom glasniku.

Vlada Srbije usvojila je u petak mere koje je prethodno objavio predsednik Aleksandar Vučić, a koje su predložene nakon zločina u Mladenovcu.

Jedna od mera koje bi trebalo da dovedu do smanjenja broja nelegalnog oružja u posedu građana Srbije je i mogućnost da se oružje preda bez posledica.
 
"Ako do 8. juna odnesete nelegalno oružje niko vas neće pitati odakle vam, nećete odgovarati jer ste ga neovlašćeno držali i nosili, ali ako ne iskoristite tu mogućnost, biće drakonske kazne – uslovne kazne neće biti", rekao je profesor Đurđević.
  • BGD 011

    08.05.2023 23:23
    Koga razoruzavas Vucicu?
    A gde ce predavati nelegalno oruzje nasi gradjani koji zive na Kosovu, a koji poseduju najmanje jednak broj, ako ne i vise, broju oruzja koje se nalazi u posedu gradjana u Srbiji? Isto se odnosi i na posedovanje legalnog oruzja.
  • ex chapman

    08.05.2023 16:38
    pitam za jednog cudnog momka
    a jel amnestija vezi i za one koji do datog roka predaju crtez na kojem je nesto sto lici na pistolj? ili oni idu odmah u corku?
  • G pen

    08.05.2023 09:58
    Kome li ce prodati ovo oruzje? Lazljivi radikali patriJote su to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.