Republičko javno tužilaštvo traži uspostavljanje pojačanog dežurstva i nadzora

Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije traži uspostavljanje pojačanog dežurstva i nadzora.
 Republičko javno tužilaštvo traži uspostavljanje pojačanog dežurstva i nadzora
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je uputilo hitan dopis svim javnim tužilaštvima Republike Srbije kojim se traži bez odlaganja preduzimanje svih mera iz nadležnosti javnih tužilaštava radi uspostavljanja sistema pojačanog dežurstva, rada i nadzora u svim osnovnim, višim, apelacionim i javnim tužilaštvima posebne nadležnosti u predmetima krivičnih dela protiv života i tela, javnog reda i mira, kao i drugih krivičnih dela sa elementima nasilja.
Republičko javno tužilaštvo smatra da je navedene mere neophodno preduzeti radi hitnog i koordinisanog postupanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim državnim organima kao i sudovima, kako bi se delotvorno i adekvatno primenile sve zakonom propisane mere u cilju stabilizacije trenutne bezbednosne situacije u Republici Srbiji.
Tužilaštvo je zatražilo da je u svim postupcima radi suzbijanja bezbednosnih pretnji po društvo ili pojedince potrebno postupati sa naročitom hitnošću i odlučnošću, uz primenu svih zakonom propisanih mera, navedeno je u saopštenju Republičkog javnog tužioca.
  • Pićuka

    06.05.2023 15:17
    Ovako se ne rešava problem. Dostigli smo četvrti stadijum kancera.
  • Ivan

    06.05.2023 11:15
    Farsa. Kad sam ja prijavio pretnje oruzjem Policija i tuzilastvo su to odbacili. Sad se pitate zasto narod uzima stvar u svoje ruke.
  • Deda Lala

    06.05.2023 09:52
    A Zaga?
    Je l neko moze da pruzi dokaz da je Republicki javni tuzilac-tuziteljka Zagorka Dolovac uopste ziva i sposobna za rad? Nema je nigde, ne oglasava se, cak ni ljudsku izjavu saucesca porodicama pobijenih djaka i svim zrtvama uzasa, nije uputila... i ovaj akt je ovjavilo Tuzilastvo, a ne rukovodilac istog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija