Od sutra možete predati nelegalno oružje policiji: Bez posledica i obaveze dokazivanja porekla

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od sutra, 8. maja do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici. 
Od sutra možete predati nelegalno oružje policiji: Bez posledica i obaveze dokazivanja porekla
Foto: Pixabay
Načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja. 
"Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave", poručuje Lakićević.
Precizira da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali. 
 
"Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade", ističe Lakićević.  
 
Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana od 7 do 19 časova.
  • Banderaš

    07.05.2023 17:31
    Srpska birokratija
    Tek od sutra!?
    Ako se neko pojavi jos danas sa pistoljem, biće uhapšen, ali ako se sutra pojavi u policiji sa 200 kalasnjikova neće mu niko ništa,čuvena srpska logika !!
  • Neša

    07.05.2023 15:59
    Znaci automatski se brisu
    i krivicne prijave svim ovima koji su uhapseni dosada zbog nelegalno drzanja i nosenja i cuvanja i oruzja i municije do sada kako sam shvatio i kriminalci nastavljaju i dalje da kupuju oruzje ali ga nece cuvati u kuci vec negde zakopanog i sklonjenog van kuce .


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija