Ministar prosvete Branko Ružić podneo ostavku

Ministar prosvete Branko Ružić dao neopozivu ostavku.
U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom "u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih", i dodao "da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi".
 
"Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši", poručio je Ružić u pismu premijerki.
Prethodnih dana njegovu ostavku su tražili prosvetni sindikati, opozicija... Jedan od razloga je njegova izjava nakon masakra u školi na Vračaru u kojoj je krivicu svalio na "zapadne vrednosti", video igre i internet.
"Kao što znate, Srbija je takođe, nažalost, i deo onog sveta u kojem se ovakve stvari sve češće događaju. Evidentan je kancerogen, poguban uticaj interneta video igrica, takozvanih zapadnih vrednosti i svima nama je jasno da je potreban krupan preokret, pooštravanje mera, ali i sistemsko iznalaženje rešenja kako ova tragedija ne bi, ne daj Bože, prerasla u društveno prihvatljiv način ponašanja kakav je nažalost slučaj u nekim zapadnim društvima", rekao je Ružić na konferenciji za novinare istog dana kada se dogodila masovna pucnjava u školi na Vračaru.
 
Branislav Ružić bio je student prodekan na FPN, predsednik Mladih socijalista, portparol SPS, predsednik IO SPS, potpredsednik te stranke, a u više mandata poslanik i šef poslaničke grupe.
 
Rođen je 1975. godine u Zemunu. Detinjstvo je proveo u Australiji, jer mu je otac bio jugoslovenski diplomata. Diplomirao je na odseku za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka u Beogradu.
 
Oženjen je Anom i ima sina Milutina i ćerku Elenu.
  • @Popaj

    08.05.2023 11:09
    Pitanje se takoreći samo nameće: ko će od vas dežurnih komentatora koji uvek znate bolje od svih i kako treba i kako je bolje da sada istupi i prijavi se za mesto ministra?
  • A Vučić ?

    08.05.2023 10:57
    A Brnabić ?
    Iz SNS-a nikad niko nije podneo ostavku ? Čak šta više Vučić zataškava tragedije da mu ne pokvare rejting ! Evo dokaz, kad je poginulo 8 rudara u rudniku u Sokobanji prošle godine, Vučić nije uveo dan žalosti, znači ni jedan dan nije bio dan žalosti. Razlog jer su izbori bili preksutra i Vučić je time zataškavao pogibiju rudara u medijima, a dan žalosti bi moralo da se pominje, da mu se ne pokvari rejting na izborima. Sećam se tada tv Pink vesti u udarnom terminu, prvih nekoliko minuta kratke objave dana za svet i Srbiju, i pomenuta je havarija u rudniku nekoliko sekundi. I onda kreću reklame koje su trajale 50 minuta dok termin vesti nije prošao, i počela serija. I vesti na Pinku u udarnom terminu na dan pogibije 8 rudara o tome javili nekoliko sekundi sa ostalim vestima iz sveta, a onda pustili reklame od 50 min dok termin vesti nije prošao. Ta pogibija 8 rudara se desila 2 dana pred prošle izbore. To je Vučić to je SNS
  • Ana

    08.05.2023 10:09
    ajmo sad redom
    To je prvo trebalo da uradi, narocito posle sramotne konferencije za stampu. Drugi treba da bude nacelnik policije koji je mahao spiskom dece za odstrel, on je bar strucno lice, trebao je znati da se to ne sme raditi u takvom trenutku. Treci je Gasic koji uopste ne bi trebalo da ima bilo kakvu funkciju posle onog ogavnog obracanja novinarima. U celoj situaciju jedino se Grujicic ponela profesionalno i ljudski, svesna trenutka u kom se nalazimo. Niko sem nje, i kasnije Ruzica, nije otisao da zapali sveci ispred skole ili odnese bar cvet, uzas i sramota. Da su se iole poneli primereno situaciji, niko ne bi zahtevao ostavke, ovako su pokazali da nisu sposobni ni za sta sem da se uvlace u bulju vodji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.