Nakon pucnjave u školi: Proteklih dana 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike

Prethodnih dana na području Srbije registrovano je 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, od toga 24 na internetu, a privedeno je osam maloletnika.
Nakon pucnjave u školi: Proteklih dana 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike
Foto: 021.rs
To je rekao za RTS državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić.
Na području Beograda registrovana su 43 slučaja ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, pet osoba je privedeno, a podnete su četiri krivične prijave - tri zbog zbog ugrožavanja sigurnosti, a jedna zbog izazivanja panike i nereda.
Brkić je rekao da su preduzete sve bezbednosne mere za početak nastave u svim školama i pozvao sve učenike i roditelje da policijskim službenicima u školama prijave svako sumnjivo ponašanje i potencijalne probleme koji mogu uticati na bezbednost đaka i nastavnika.
 
Rekao je i da će policijske patrole i školski policajci kontrolisati prostor oko škola, a obaveza im je da se uvere da postoje svi bezbenosni uslovi za normalan početak nastave.
 
Ukoliko se osećate uznemireno zbog ovih događaja, razgovarajte sa nekim. Brojne institucije, udruženja i stručnjaci otvorili su svoje linije za decu i odrasle kojima je potrebna psihološka podrška. 
 
Institut za mentalno zdravlje u Beogradu: 063 8681757 i 063 8682217
 
Klinika za psihijatriju: 066 8300854
 
Društvo psihologa Srbije: psiholoskapodrskadps@gmail.com
 
Nadel - Nacionalna dečja linija: 116 111
 
Savetodavni telefon za roditelje: 0800 007 000
 
Centar za mentalno zdravlje: 011 361 2467
 
Pokret Nesalomivi: 0800 001 002
 
Centar Srce: 0800 300 303
 
Klinika Laza Lazarević, Nacionalna linija za pomoć adolescentima: 0800 309 309
  • Banderaš

    08.05.2023 11:31
    Detinjstvo
    Ako se malo pogledaju u parku ili plaži nemačka,austrijska,francuska deca mlađeg uzrasta, primetiće se da se igraju racunaljkama, bagerima,slagalicama, dizalicama, kamionima, da nesto uče, grade i stvaraju.
    Ako se pogledaju deca sa balkana videće se da se igraju mačevima,puškama,pištoljima,ratuju i pucaju ..
    Sasvim je normalno da će ih temelj koji im se postavi u detinjstvu pratiti čitavog života,a u okolini gde se pucnjavom slave venčanja,slave,rođendani,državi gde ne postoji dijalog,razgovor kao sredstvo za rešavanje problema,ono što su naučili kao deca,kasnije se ispoljava na najgrozniji način koji vidamo često kada se ubijaju žene kada jedan stariji dečak pobije pola razreda umesto da se požali skolskom psihologu.
    Takvim osobama,u takvoj sredini neće pomoći 1200 policajaca više u srbiji(već ih imamo 85 000 !!),problem nije u policiji,pa ga policija ne moze ni rešiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".