Sednica Evropskog parlamenta počela minutom ćutanja za stradale u masovnim ubistvima u Srbiji

Plenarna sednica Evropskog parlamenta počela je danas minutom ćutanja za sve stradale u masovnim ubistvima u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u okolini Mladenovca.
Sednica Evropskog parlamenta počela minutom ćutanja za stradale u masovnim ubistvima u Srbiji
Foto: FoNet (Evropski Zapadni Balkan)
Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola uputila je u ime te institucije saučešće porodicama i prijateljima poginulih, a ranjenima poželela brz oporavak.

"Naše misli su uz vas", rekla je Roberta Mecola, navodi portal Evropski Zapadni Balkan.

Poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju podneo je i usmeni amandman na izveštaj o Srbiji u kom se najoštrije osuđuju masovna ubistva u Srbiji u maju 2023. godine.
 
Proteklih dana, brojni evropski zvaničnici izjavili su saučešće porodicama nastradalih, a povređenima poželeli brz oporavak.
 
Delegacija Evropske unije u Srbiji odložila je sve događaje i kampanje povodom Dana Evrope, umesto toga 9. maja na Kalemegdanskoj tvrđavi biće otkrivena cvetna instalacija koja će prikazati EU i Srbiju zajedno u odavanju počasti i biti izraz solidarnosti sa porodicama i prijateljima žrtava, piše EWB.
  • Limanac

    09.05.2023 09:24
    Zato se naš parlament nije ni oglasio, niti zasedao. Zaista nema razloga zašto bi.
  • Cica

    09.05.2023 07:44
    Da je vama stalo do nas ne bi podrzavali ovoga sto je na vlasti i zbog njega se ovo i desava.
  • Milan

    08.05.2023 22:44
    Razuman gest. Hvala na empatiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija