RFZO: Poziv pacijentima koji čekaju na ugradnju proteze kuka i kolena da se izjasne

Osiguranici sa liste čekanja za ugradnju endoproteze kuka i kolena do 1. juna treba da se izjasne da li žele da budu preusmereni u ustanovu u kojoj operacija može da se obavi u najkraćem roku.
RFZO: Poziv pacijentima koji čekaju na ugradnju proteze kuka i kolena da se izjasne
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prošlog meseca upućen je poziv na kućnu adresu pacijentima koji najduže čekaju na ortopedske operacije da, ukoliko žele, daju saglasnost da budu upućeni u drugu državnu bolnicu na teritoriji Srbije gde bi bili operisani u najkraćem roku. 
Popunjen i potpisan upitnik pacijenti treba da dostave Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje poštom ili skenirano elektronskom poštom na i-mejl adresu public@rfzo.rs .
Poziv je upućen osiguranicima sa liste čekanja za ortopedske intervencije koju je RFZO formirao na osnovu podataka dobijenih od zdravstvenih ustanova. 
  • Roza

    10.05.2023 23:04
    Pitanje
    Kad ce RFZO poceti da refundira lecenje i operacije drugih bolesti oka, ljudi vuse nemog da se naplacaju injekcija, nemaju ni penziju koliko kosta injekcija. Samo priznajete kataraktu a sve vise lacijenata sa dg. Obolenja zute mrlje.Dobijes uput "hitno" i od svog izabranog lekara i "hitno" od ocnog specijaliste za polikliniku, oni se prave blesavi i kazu nema nista od operacije pregledaju te i upucuju u privatnu ocnu kliniku da platis 30.000.- din po injekciji, a operacija ? nista.Sramno, da li Grujicicka zna sta se tu radi.Cak i izabrani lekar tvrdi da to nije znala, vec da su se pacijenti sa takvom dijagnozom lecili na poliklinici, jedan dan prime injekciju i uvece isli kuci.Sad te salju i pljackaju u priv.klinikama.Sta smo doziveli. Placali doprinose 35 godina i sad ti deca moraju platiti injekcije, ili moras dici kredit da se lecis.Ovu pljacku prefsednica vlade i miniistarka zdravlja moze pod hitno da resi.
  • Okrugli ćošak

    10.05.2023 10:59
    Čudi me što naš nostradamus nije ovo spomenuo u povraćanjima ovih dana, pogotovu zbog blizine jeseni i velike svetske nestašice lekova.
    Mogao bi Krušik, Zastava Goodbay oružje, Petoletka... mogli da se prekvalifikuju i ugrađuju kukove i zubnu protetiku- da i stanovništvo može da vidi neku korist od njih.
  • NIA

    10.05.2023 10:55
    A ŠTA JE SA OSTALIM PACIJENTIMA KOJI ČEKAJU I ČEKAJU ZA DRUGE OPERACIJE ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija