Podignute optužnice protiv 38 "Vračaraca"

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je podignuta optužnica protiv 38 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe nazvane "Vračarci".
Podignute optužnice protiv 38 "Vračaraca"
Foto: 021.rs (arhiva)
Ta grupa se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja, za teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i za pranje novca.
Optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Halabrina u martu, Dragana Ristića u septembru i Aleksandra Šarca u oktobru 2020. godine.
Optuženi su i za pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića u oktobru 2019. godine, Samira Divljanovića u decembru iste godine, Miloša Nilovića u maju i Andrije Zarića u novembru 2020. godine i Arsenija Stefanovića u februaru 2021. 
 
Kako je saopštilo tužilaštvo, od 38 okrivljenih 20 se nalazi u pritvoru, dvojica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora zbog ranije izvršenih krivičnih dela, pet je lišeno slobode u drugim zemljama, dok je 11 u bekstvu.
  • Ružica

    10.05.2023 20:20
    Biće isto kao sa Belivukom i njegovim ,,saradnicima".
    Poješće vuk magarca opet i opet i opet...
  • Sale

    10.05.2023 18:19
    I onda vidite taj polusvet u dzipovima pa se pitamo odakle im..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija