Saobraćajna policija kontroliše autobuse i vozače koji voze decu na ekskurzije

Saobraćajna policija, imajući u vidu da je u toku period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativnih nastava, sprovode mere kontrole da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika.
Saobraćajna policija kontroliše autobuse i vozače koji voze decu na ekskurzije
Foto: Pixabay
Iz MUP-a podsećaju da je "organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene dece i drugih osoba koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da obavi kontrolu svih autobusa i vozača".

Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece navedeni su uslovi koje moraju ispunjavati autobusi kojima se vrši prevoz ekskurzija, odnosno uslovi koje moraju ispunjavati vozači koji vrše prevoz dece.

Policija će kontrolisati da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polazak na
ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi.
  • nebesky

    13.05.2023 07:19
    Trening...
    Za 26. Maj kada će ih isključivati iz saobraćaja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.