MUP: Policajci ostaju do kraja školske godine u svih 1.800 škola u Srbiji

Školski policajci biće prisutni u svih 1.800 škola u Srbiji, sve vreme do kraja ove školske godine, zaključeno je danas na kolegijumu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u skladu sa merama Vlade Srbije, dat je nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca i "sve službe ministarstva su započele radnje kako bi proces osnovne policijske obuke i prijema otpočeo što pre".

MUP je saopštio da su posebno analizirani izveštaji o postupanju policije i preduzetim radnjama i merama u vezi sa zločinima u kojima je stradalo 17 osoba - u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocenio je da je odziv građana za predaju nelegalnog oružja "izuzetno dobar" i naveo da to govori "o povećanju poverenja u policiju, ali i o podizanju svesti građana o opasnostima do kojih dovodi nelegalno posedovanje oružja".
  • Zika zivac

    14.05.2023 09:48
    Sta posle
    Posle nista po starom. Jacamo policiju,Bele,zandsrmerijui vojsku. Bravo to se trazi gvozdena pesnica. Trajace do niko nezna,asigurno ne dugo euforija kratko traje. To je isto ko akciske cene.
  • Krlo

    14.05.2023 04:52
    Gde ovi zive?
    U kom univerzumu zive ove face? Poverenje u policiju? Poverenje u ministra policije Santosa? Vreme da im se trajno skinu te uniforme i oduzmu privilegije dolazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija