Protest "Srbija protiv nasilja" održan u Kragujevcu

Na skupu "Srbija protiv nasilja" Kragujevčani su danas podržali zahteve iznete na protestima u Beogradu.
Protest "Srbija protiv nasilja" održan u Kragujevcu
Foto: FoNet (Miki Jevtović)
Najveće odobravanje prisutnih bilo je za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.
 
Aplauzom je bio pozdravljen zahtev za momentalnu smenu svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), rukovodstva RTS-a i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi.
Profesorka srpskog jezika Prve tehničke škole u Kragujevcu Marija Blagojević, na skupu na Đačkom trgu na kome je bilo prisutno više od 2.000 građana, poručila je da ukoliko se ne istraje u zahtevima ovde više neće biti čak ni korova, već će ostati samo besplodna i suva pustinja.
 
"Dok se korov i kopriva ne istrebe ne može se dobro seme posejati, dok se lažni apostoli ne otkriju, ne može nauka procvati, dok se ropski duhovi ne izobliče ne može sloboda sinuti", citirala je ona pesnika Jovana Jovanovića Zmaja.
Blagojević je ocenila da su prosvetni radnici godinama i decenijama upozoravali šta će se desiti u Srbiji zbog "sistematskog urušavanja i nebrige prema najplodonosnijem stablu, obrazovanju".
 
"Ova tragedija nikada neće biti zaboravljena, niti postoje reči utehe. Jedini mogući način da ovi strašni događaji dobiju neku viši smisao je da se glas vapijućeg najglasnije čuje", kazala je Blagojević.
 
Ocenila je da su "agresija, surovost i zločin postali vizitkarta u društvu".
 
Blagojević je pozvala sve Kragujevčane da u petak u 18.00 dođu ispred Skupštine Srbije u Beogradu na skup "Srbija protiv nasilja".
 
Večerašnji skup u Kragujevcu je završen šetnjom građana od Đačkog trga do Trga kod Krsta i nazad.
  • Temerinac

    14.05.2023 12:38
    Ovo je za Kragujevac ogroman skup, jer je spontano okupljanje. Vučić je za ovogodišnji dan državnosti sa kompletnom vladom organizovao proslavu u Kragujevcu, i imate na YT došlo je manje građana nego ovde. Neku decu iz škole su stavili u prve redove, da bi prikrili koliko mu je malo građana došlo na proslavu i govor, a podsetiću kompletna vlada je isto došla u Kragujevac tada. Vučić je gotov !
  • Slobodna Srbija

    14.05.2023 01:31
    Bravo za Kragujevac!

    Srbija se budi, idemo Novi Sade!
  • Ciri

    13.05.2023 23:56
    Bravo Kragujevac!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija